Bakıcı Ücretleri 2018

Damla İnsan Kaynakları
Bakıcı Ücretleri 2018

Yerli, Nepalli veya Filipinli bakıcı, yaşlı bakıcısı, oyun ablası, çocuk bakıcısı + ev işleri yardımcısı gibi ev personellerine ihtiyacı olanlar yeni girdiğimiz 2018 yılının bakıcı maaşları hakkında bilgi edinmek isterler doğal olarak. 2018 bakıcı ücretleri hakkındaki makalemizin bu konuda fikir edinmek isteyenlere yardımcı olacağını umuyoruz.

Bakıcı Ücretlerini Etkileyen Faktörler

*İstenen Hizmetin Niteliği

Sadece çocuk veya yaşlı bakıcısı olarak çalışan bir personelle, bunun yanında ev yardımcısı olarak da hizmet veren bir personelin ücretleri aynı değildir. Bakımını üstlendiği çocuğun veya yaşlı / hasta bireyin kişisel ihtiyaçları dışında evin ütü, temizlik, yemek gibi işleriyle de ilgilenen kişi daha fazla ücret alır.

Tek bir bebeğe bakmakla ikiz bebek bakıcısı olarak çalışmanın ücretleri farklıdır.

*Gündüzlü Veya Yatılı Çalışma

Yatılı olarak çalışan ev personellerinin ücreti daha yüksektir.

*Evin Büyüklüğü

Ev işlerine yardımcı etmesi için tutulan bir personelin alacağı ücret evin büyüklüğüne göre değişir. Büyük bir evin işi daha çok ve daha zorlu olduğundan, böyle bir evi temizlemenin ücreti de daha yüksektir.

*Personel Adayının Özellikleri

İşe alınacak personelin eğitim seviyesi ve deneyimi de alacağı ücreti etkiler.

*Bakıcı Ücretleri Şehirlere Göre De Değişir

Büyük şehirlerde, metropollerde bakıcı fiyatları daha yüksektir. Örneğin İstanbul’da hizmet veren bakıcılar diğer şehirlerdekilere göre daha fazla ücret alırlar. İstanbul’da yaşayan bir bakıcı da, başka bir kente gidip orada çalışmayı kabul ettiğinde, İstanbul’da aldığından daha fazla ücret alır. Bunun sebebini merak edenler olabilir. Bir örnek verelim:

Filipinli bakıcı Antalya ve çevresindeki illerde yaşayan aileler tarafından da talep edilmektedir ama yabancı ülkelerden gelen bakıcıların büyük kısmı, çeşitli alanlarda çalışacak ev personelleri arayan çok fazla ailenin yaşadığı İstanbul’da bulunmaktadırlar. Bir bakıcı adayı, yerleştiği, yaşadığı, çevre edindiği bir kenti bırakıp başka bir kentte yaşamaya ve çalışmaya başlamak için doğal olarak yaşadığı şehirde aldığından daha yüksek bir ücret talep eder.

2018 Yılı Bakıcı Ücretleri

(Yabancı bakıcı ücretleri yatılı çalışma koşuluna göre verilmiştir, zira çoğu zaman bu şekilde çalışır, hatta yatılı olarak çalıştıkları için özellikle aranırlar. Gündüzlü çalışma durumunda maaşları biraz daha düşük olur.)

Türk Bakıcılar

Yatılı: 3.000 TL + SGK

Gündüzlü: 2.000 TL + Yol parası

Filipinli Bakıcılar

Yatılı: 1.000 $ + Haftada 50 TL izin parası

Özbekistan, Türkmenistan Ve Gürcistanlı Bakıcılar

Yatılı: 700 $’dan başlayan aylık ücret ve haftada 30 TL izin parası

Nepalli Bakıcılar

Yatılı: 700 $’dan başlayan aylık ücret ve haftada 30 TL izin parası

Temizlik Personelleri

100 metrekarelik 2 + 1 ev için:          120 TL

120 – 150 metrekarelik 3 + 1 ev için: 150 TL

Oyun Ablası

1 saat için 50 TL

İngilizce Bilen Oyun Ablası

1 saat için 20 $

Neden Damla Danışmanlık?

20 yılı aşkın geçmişiyle sektörde lider konumunda olan tecrübeli, yasal ve saygın bir firmayız.

İşe aldığınız personelle sorun yaşamanız halinde belli bir süre içinde ücretsiz değişim hakkına sahipsiniz.

Türk uyruklu yaşlı bakıcısı, hasta bakıcı, ikiz bebek bakıcısı, profesyonel dadı, bebek bakıcısı gibi personellerin ikametgahlarını ve sabıka kayıtlarını çıkarttırıyor, referanslarını kontrol ediyoruz.

Çocuk bakıcısı olarak hizmet verecek kişilerin sağlık durumuna özellikle dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Dilerseniz bu şekilde çalıştıracağınız kişiyi anlaşmalı laboratuarımızda, ücretini sizin ödeyeceğiniz bir sağlık testinden geçirtiyoruz. (HIV testi, akciğer grafisi, hepatit açılımı)

Yabancı uyruklu personel adaylarımız oturma iznine sahiptir. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız