Başarılı Bir Girişimci Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Damla İnsan Kaynakları
Başarılı Bir Girişimci Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

İş hayatında, yaptığı işlerde başarılı olan kişilerin bazı ortak özellikleri, uyguladıkları benzer taktikler var. Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız aklınızda bazı yol ve yöntemler vardır ama denenmiş ve işe yaramış yöntemleri dikkate almak yolunuzu kısaltır ve işinizi kolaylaştırır.

Özgüven sahibi olmak, kendine inanmak girişimcilerin sahip olması gereken en önemli özelliklerden biridir. Kendine güvenen insan zorluklar karşısında yılmaz, ufak tefek hatalarından dolayı umutsuzluğa kapılmaz, başkalarının olumsuz sözlerinden ötürü fikir değiştirmez. Bunu insanların söylediklerini dikkate almamak olarak düşünmeyin. Fakat bazı kişiler yaklaşım ve yorumlarıyla insanı negatif etkilerler. Kendinize yeterince inanıp güvenirseniz “Yapamazsın, beceremezsin” tarzı sözler motivasyonunuzu düşürmez. Öte yandan, aşırı kendine güven insanı yanıltır. Sınırlarınızı bilin, eksiklerinizin farkında olun ve bunları tamamlamak, kendinizi geliştirmek için zaman ayırın.

Zamanı iyi yönetmek çok telaffuz edilen, önemi herkes tarafından bilinen bir konudur ama bunu başaramayan kişilerin sayısı hiç de az değildir. Gününüzü nasıl, ne şekilde ve ne kadar çalışarak geçireceğinize dair güzel bir plan yapmış olabilirsiniz ama uygulanmadıktan sonra bu planın bir anlamı yoktur. İyi bir girişimci, hayata dair öngörülemeyen iyi ve kötü sürprizler bir yana; başka işlerin ve kişilerin planını bozmasına izin vermez. Sosyal ilişkilerinize, özel hayatınıza zaman ayıracaksınız elbette ama çalışmak için ayırdığınız süre boyunca, sistemli ve düzenli bir şekilde, gerektiği kadar mola vermeyi de ihmal etmeyerek, sadece işinizi yapmalısınız.

Başarılı bir girişimci ilişki kuracağı insanları özenle seçer, niyeti kendisinden faydalanmak olanları hayatına dahil etmez, onlara zaman ayırmaz. Etrafınızdaki insanlar iş hayatınızı da, sosyal hayatınızı da etkiler. Bunun olumlu bir etki olmasını istiyorsanız herkesle iletişim kurmayın, herkese değer vermeyin ve zaman ayırmayın. Sadece işinize yarayacak insanlarla görüşün demek istemiyoruz, ama etrafınızda gereksiz, anlamsız bir kalabalık oluşmasına izin vermeyin. Sizi geliştirecek, ileriye götürecek insanlarla beraber olun.

Başarılı girişimciler başarısızlıktan korkmazlar, bir şey istedikleri gibi gitmediği zaman umutsuzluğa düşmez, inanç ve güvenlerini kaybetmezler. Bu konuda bir araştırma yaparsanız göreceksiniz ki hedefine hiç tökezlemeden, hiç zorluk çekmeden varan girişimci diye bir şey yoktur. İstedikleri sonucu alanlar başarısızlıklarından gereken dersi çıkarıp geçmişe fazla takılmadan yoluna devam edenlerdir. Her şeyin kolaylıkla olup bitmesini bekleyen biri iseniz, yeniden ve yeniden başlayacak, A yöntemi işe yaramadıysa B yöntemini deneyecek sabrı ve azmi olmayan biriyseniz başarıya ulaşamazsınız.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız