Çocuklara sağlıklı atıştırmalıklar

Damla İnsan Kaynakları

Çocuklar ara öğün olarak abur cubur şeyler yemeyi çok severler ve bu sırada tüketmek istedikleri gıda maddeleri çoğunlukla lezzetli olmaktan öte bir özelliği olmayan şeylerdir. Oysa çocuklara sağlıklı atıştırmalıklar sunarak bu sırada bünyelerine besleyici yiyecekler girmesini sağlayabilirsiniz. Size önerimiz öncelikle bu konuda çocuğunuza model olmanızdır; çocuklar kendilerine söylenenlerden çok gördükleri ve istedikleri şeyleri yaparlar.

Çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar listesinde günde 2 bardak süt veya yoğurt mutlaka bulunmalıdır. Evinizde her zaman kuru üzüm, incir ve kayısı; ceviz, fındık ve fıstık bulundurmalı ve çocuğunuzun her gün küçük küçük doğranmış meyvelerle beraber bunları tüketmesini sağlamalısınız. Üstüne fıstık ezmesi sürülmüş elma dilimleri her yaştaki çocuklar için ideal bir atıştırmalıktır. Çocukluk dönemi bütün organların, sistemlerin geliştiği bir dönemdir ve bu dönemde yapacağınız yatırımlar çocuğunuzun sağlıklı bir bünyesi olmasına sebep olacaktır. Evde paketlenmiş hazır atıştırmalıklar bulundurmaktan olabildiğince kaçınmalı ve kendiniz bir şeyler icat etmelisiniz. Örneğin çöp şişlere küçük küçük dilimlenmiş peynir ve meyveler sıralayarak bir nevi kebap oluşturabilirsiniz.

Evde paket paket hazır kek bulundurmak yerine kepek unlu, az şekerli kekler yapıp taze meyve suyu veya yoğurtla beraber servis edebilirsiniz. Fıstık ezmesiyle mısır gevreğini karıştırıp top haline getirerek çocuğunuza verebilirsiniz. Tarçınlı elma sosu veya ev yapımı puding hazırlayıp bunlara kepekli kraker batırabilirsiniz. Çocuklara sağlıklı atıştırmalıklar vermek raflarda hazır gofret, lolipop, kek vb. bulundurmaktan daha zahmetli olabilir ama bu konuda kolaya kaçmak da çocuğunuzun zararına olacaktır.

Çocuklarda obezite sorununun ne kadar çok telaffuz edildiğinin mutlaka farkındasınızdır, çocuğunuzu bu sorundan korumak, sağlıklı ve güçlü bir bünyesi olmasını sağlamak için biraz çaba sarf etmeniz gerekiyor. Yoğurda bandırılmış taze meyve dilimlerini şık bir sunumla vererek çocuğunuzun atıştırma ihtiyacını sağlıklı bir şekilde gidermesini sağlayabilirsiniz. Uzun bir bardağa kat kat yoğurt ve meyve dilimleri dizip en üste de bir tutam kuru meyveli müsli ekleyerek görünümüyle iştah uyandıran bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Elma püresi elmayı sevmeyen çocuklar için güzel bir alternatif olabilir. Haşlanmış katı yumurta dilimlerine orijinal şekiller verebilir veya üstlerini çocuğunuzun sevdiği bir şeyle süsleyerek sunabilirsiniz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız