Filipinli Çocuk Bakıcıları İle Çalışmanın Avantajları

Damla İnsan Kaynakları
Filipinli Çocuk Bakıcıları İle Çalışmanın Avantajları

Çocuklarının ev ortamında bir dadının desteğiyle bakılmasını arzu eden ailelerin ortak ve en önemli sorunlarından biri iyi bir çocuk bakıcısı bulma meselesidir. Anne babalar çocukları için her şeyin en iyisini isterler; gıda maddelerinin en iyisini, oyuncakların, sosyal ortamların, kreşlerin, okulların, çocuk filmlerinin en iyisini ve tabii ki bakıcıların en iyisini. Filipinli çocuk bakıcıları, günümüz şartlarında bakıcıların en iyisi denilince akla gelen başlıca alternatifler arasındadır. Peki, neden Filipinli bakıcı? Bu sorunun belli başlı cevaplarını vermeye çalışacağız:

*Filipinli bakıcılar çocuklarının küçük yaşta temel İngilizce eğitimi almaya başlamasını isteyen ailelerin önde gelen tercihleri arasındadır. Bunun sebebi, tahmin edeceğiniz gibi, Filipinli bakıcıların çoğunun iyi derecede İngilizce konuşabilmesidir. Birçok bilimsel araştırma, evrensel dil statüsünde olan İngilizceyi (Veya başka bir yabancı dili) öğrenmeye başlamak için en doğru zamanların erken çocukluk ve çocukluk dönemleri olduğunu göstermektedir. Bu yüzden İngilizce bilgisi Filipinli çocuk bakıcıları ile çalışmanın avantajları listelerinde her zaman üst sıralarda yer alır.

*Bir çocuğa belli bir konuda eğitim verecek olan kişinin bazı özelliklere mutlaka sahip olması gerekir. Örneğin bu kişi eğitimli ve çocuk psikolojisinden anlayan biri olmalıdır ki bir çok Filipinli bakıcı bu özellikleri taşımaktadır. Küçük çocuklara bir şey öğretirken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri çocuğun kendisine bir şey öğretildiğini değil eğlenceli bir oyun, bir etkinlik yapıldığını düşünmesini sağlamaktır. Tersi durumda çocuklar öğreticiyle inatlaşabilirler. Ayrıca küçükler üstlerinde sürekli bir disiplin baskısı olmasından da hoşlanmazlar. Bu yüzden onlara ölçülü bir disiplin uygulamak; arada oynamalarına, istedikleri şeyleri yapmalarına da izin vermek gerekir. Eğitimli Filipinli bakıcılar çocukların bu gibi ihtiyaçlarının farkında olan ve ona göre davranan kişilerdir.

*Türk bakıcılar arasında yatılı bakıcı olarak çalışmayı kabul edenlerin oranı oldukça düşüktür. Filipinli dadılar ise çoğu zaman bu konuda sorun çıkarmazlar.

*Ailelerin yaşlı bakıcısı, özel şoför, bebek bakıcısı, ev işleri yardımcısı gibi ev personeli adayları ile görüşürken dikkat ettikleri noktalardan biri de personel adayının temiz, nazik, görgülü, uyumlu, çatışmaya meyilli olmayan, çalışkan, dinamik, sakin ve kontrollü biri olmasıdır. Filipinli bakıcı adayları bu özelliklere sahip olan kişilerdir, bu yüzden dünyanın birçok ülkesinde hizmet sektöründe çalıştırılmak üzere sıklıkla tercih edilirler.

Gelir durumu üst seviyelerde olan aileler Filipinli bakıcılarla çalışmaktan memnunlar, çünkü ödedikleri ücrete değdiğini düşünüyorlar. Filipinlerden gelen bakıcıların yatılı çalışmaya eğilimli olması yoğun bir sosyal hayatı olan ailelere çok cazip geliyor. Arada bir sıkıntılar yaşansa da, güvenilir bir danışmanlık firması ile çalışıldığında sorunun halledilmesi uzun sürmüyor.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız