İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenlere 10 Tavsiye

Damla İnsan Kaynakları
İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenlere 10 Tavsiye

Çalışma hayatına atılan herkes girdiği yolda ilerlemek, yükselmek, daha iyi yerlere gelmek ister ve bunun için mücadele eder. İş hayatında başarılı olmak için size düşen işleri en iyi şekilde yapmaya çalışmanın yanında denenmiş ve başarılı oldukları görülmüş yöntemleri de uygulamalısınız. İşte çıktığınız kariyer yolculuğu sırasında size ışık tutacak 10 tavsiye:

1. İnsanlarda güven uyandırmaya dikkat edin. Verdiğiniz sözleri mutlaka tutun, tutamadığınız zaman da makul ve kanıtlanabilir bir gerekçeniz olsun.

2. Farklı yeteneklere sahip olan takım arkadaşları sizin eksik ve zayıf yönlerinizi telafi eder. Bu yüzden çeşitliliğe açık olun.

3. Hayallere hemen ulaşmak çoğumuz için mümkün değildir. Hayalinize adım adım yaklaşmayı hedefleyin ve buna göre davranın.

4. İşlerin kötüye gitmesi her zaman ihtimal dahilindedir. Bunun için hazırlıklı olursanız çok yıpranmazsınız. Bu kötümserlik değildir, körü körüne iyimser olmamaktır.

5. Hemen her işte, hemen herkesin etrafında zor iş arkadaşları vardır. Bu durumu çalışma hayatının bir parçası olarak kabullenin. İşinizi iyi yapar, gereken saygıyı gösterir ve soğukkanlı davranabilirseniz büyük ihtimalle bu sorunun üstesinden gelirsiniz.

6. Esnek olun, arada bir kendinizi gözden geçirin ve değiştirilmesi gereken yönleriniz varsa onları değiştirin. Bunu her kalıba girmek gibi düşünmeyin. Size köstek olan, başarılı olmanızı engelleyen ön yargılarınız, işinize yaramayan ve gözden geçirilmesi gereken kalıplarınız olabilir. İş hayatında esnek olmak kendini bu açıdan yenileme kapasitesine sahip olmak demektir.

7. İş hayatında yaratıcılık başarının olmazsa olmaz koşullarından biridir. Tabii ne kadar yaratıcı biri olduğunuzu çevrenizdekilere de göstermeniz gerekiyor. Yeterince yaratıcı olmadığınızı düşünüyorsanız durumu nasıl değiştirebileceğinizi öğrenin, yaratıcılığı arttıran çeşitli yöntemler var.

8. Ne kadar dikkatli ve tedbirli biri olursanız olun hayatta hatalar yapmak kaçınılmazdır, dolayısıyla iş hayatında da. Hatalarınızın neden kaynaklandığı üzerinde düşünün ve aynı hatayı bir daha yapmaktan kaçının.

9. Muhatabınız ne kadar ünlü, zengin, başarısıyla kendini kanıtlamış bir insan olursa olsun onun da herkes gibi sorunları, hayalleri ve korkuları olduğunu unutmayın.

10. Masa başında çalışan kişilerin belli bir işe 20 – 40 dakika arasında odaklanabilirler. Hiç mola vermeden, aralıksız çalışmak insanın motivasyonunu ve verimini düşürür. Arada kısa molalar verin veya başka bir işe geçin. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız