Refakatçi Ücretleri 2019

Damla İnsan Kaynakları
Refakatçi Ücretleri 2019

Hasta bakımı yapmak bazı durumlarda oldukça zor bir iştir. Ayrıca kişinin hayat şartları sürekli olarak hastasının yanında olmasına izin vermeyebilir.  Aile bireylerinden biri veya samimi bir tanıdığınız hastalanıp da hastanede veya evde yatmak durumunda kaldığı zaman yanında bulunup ona yardımcı olacak bir refakatçi tutma ihtiyacı duyabilirsiniz. Hastanın durumuna göre bu refakatçinin bazen bu alanda profesyonel biri veya bir hasta bakıcı olması gerekir. Bazı hallerde ise güvenilir, temiz ve dikkatli biri olması yeterlidir. 2019 refakatçi ücretleri, hasta için neler yapılması gerektiğine, bakım süresine ve refakatçinin tecrübe ve donanımına göre değişkenlik gösterebilir. Ortalama bir rakam vermek gerekirse bu ücretin 12 saat için 200 TL, 24 saat için 350 TL olduğunu söyleyebiliriz.

Refakatçi Ne İş Yapar?

Refakatçinin yapmakla yükümlü olduğu işler hastanın ihtiyaçlarına göre değişir. Bazı hastalara bakım vermek nispeten kolaydır, bazı hallerde ise hastanın günlük ihtiyaçlarının büyük kısmının veya tamamının refakatçi tarafından karşılanması gerekir. Refakatçi ücretleri bu gibi şartlara göre değişebilir. Bir refakatçinin yapacağı işler genel olarak şöyle sıralanabilir:

*Hastanın günlük bakımlarını periyodik olarak yapmak

*Hastanın kaldığı odanın temizliğiyle ilgilenmek

*Hastanın beslenme, ilaç alma, tuvalete gitme, altının bezlenmesi gibi ihtiyaçlarını karşılamak, karşılanması için yardımcı olmak

*Hastanın alışkanlıklarını ve rutinini öğrenerek ona göre davranmak

*Gerektiği zaman hastanın yakınlarıyla ve doktoruyla iletişim kurmak

*Hastayı yaşına ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde oyalamak, moral vermek (Kitap okuyarak, beraberce bulmaca çözmek gibi şeyler yaparak, oyun oynayarak, yürüyüş yaparak.)

*Varsa doktorun önerdiği günlük egzersizlerin yapılmasına yardımcı olmak

Refakatçi Nasıl Bulunur?

Hastanızla ilgilenecek refakatçiyi kendi imkanlarınızla arayabilir veya bir İnsan Kaynakları firması ile iletişim kurarak istediğiniz özellikleri taşıyan birini temin etmelerini isteyebilirsiniz. Hastanelerde çoğu zaman bu işi yapmaya talip hemşireler veya hasta bakıcılar bulunabilir. Profesyonel bir refakatçi arıyor olmasanız bile görüştüğünüz kişinin bu sorumluluğu alabilecek, işi gereğince yapabilecek biri olduğuna güvenmeniz gerekir.

Bir hastaya bakım vermek; uzun süreli, çok sıkıntılı hastalık durumlarında; hastanın herhangi bir işini kendi başına yapamayacak durumda olması gibi hallerde daha da zor bir iştir.  Bu durumlarda bakıcının bazı niteliklere mutlaka sahip olması gerekir. Refakatçinin temiz, uyanık, soğukkanlı, dikkatli, ruh sağlığından yana sorunu olmayan biri olması önemlidir. Fiziksel sağlık durumunu da sorgulamalı, hastanıza bulaşma ihtimali olan bir hastalığı olmadığından emin olmalısınız. Hastanızla ilgili güç kullanılmasını gerektiren işler varsa bunları üstlenecek durumda olmasına dikkat etmelisiniz.

Refakatçi adayıyla görüşürken ona hastanızla ilgili her şeyi olduğu gibi anlatmalı ve kendisinden neler beklediğinizi eksiksiz olarak belirtmelisiniz.

2019 bakıcı ücretleri için tıklayın

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız