Yabancı Dil Öğrenmek Çocuğa Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Damla İnsan Kaynakları
Yabancı Dil Öğrenmek Çocuğa Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Günümüzün anne babaları küçük yaşta yabancı dil eğitimi almanın çocuklar için büyük avantajları olduğunu düşünüyorlar. İngilizce bilen abla veya Filipinli çocuk bakıcısı tarzı arayışlardaki artış bunun böyle olduğunu gösteriyor. Araştırmalar da küçük çocukların ikinci veya üçüncü bir lisanı öğrenmeye gayet yatkın olduklarını ve bu durumu değerlendirmenin iyi bir fikir olduğunu destekliyor. Bunun dezavantajlı yönleri de telaffuz ediliyor aslında ama görünen o ki avantajları daha baskın. Peki yabancı dil öğrenmek çocuğa ne gibi faydalar sağlıyor, ne gibi artılar katıyor acaba? Bu konuda daha çok fikir edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

  1. İki dile birden doğru bir biçimde maruz kalan çocuklar belli bir yaşta bu dillerin ikisini de anlıyor ve kullanabiliyorlar.
  2. Çift dil bilmenin çocuklarda zeka gelişimi, duygusal gelişim veya okul başarısı yönünden müthiş sonuçlar verdiğini söyleyemeyiz; bu konularla ilgili net sonuçlar bulunmuyor. Ancak dil öğrenmenin sosyal yönde ciddi kazanımları olduğu tartışılmaz. Dil becerisi çocuğun öğrendiği dilin kullanıldığı ortamlarda güven ve rahatlıkla iletişime geçebilmesini sağlıyor.
  3. Önünde sonunda çocuğunuzun bir veya birkaç yabancı dili bilmesini istersiniz çünkü bunun ona gelecekte faydaları olabileceğini, bazı işler için özellikle tercih edilen bir kişi olmasını sağlayabileceğini bilirsiniz. İnsanların yabancı dilleri kavramaya en yatkın oldukları dönemleri araştırırsanız hemen bütün araştırmaların ergenlikten önceki çocukluk dönemlerine işaret ettiğini görürsünüz. Çocukluk çağında yabancı dil öğrenmek insanlara zaman kazandırır. İleriki dönemlerde dil öğrenmek daha zor olacak ve daha uzun sürecektir.
  4. İki dilin konuşulduğu bir ortamda büyüyen bir bebeğin hafızası tek dilli bir ortamda büyüyen yaşıtlarına göre daha güçlü olur.
  5. Bir yetişkin olarak yabancı bir dili öğrenip anlamaya, kullanmaya başlasanız bu size başarma duygusu, gurur ve güven verir, ufkunuzun genişlediğini hissedersiniz. Dil öğrenen çocuğunuz da bunları hissedecektir.
  6. Beyninizin hangi alanları daha çok çalışır? Daha çok kullandığınız bölümleri tabii ki. Yabancı dil öğrenen çocuklarda beynin dil merkezleri doğal olarak gelişip büyüyecektir.
  7. 1’den fazla dil bilen insanlarda dikkat dağınıklığı sorunu daha az görülür.
  8. Yabancı bir dili öğrenmekte olan bir çocuk kendini dilin yapısına ve kurallarına verecektir. Bu onun anadilini de daha iyi kullanmasını sağlayabilir.
Etiketler :yabancı dil
BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız