Çocuk Hemşireliği, Bebek Hemşireliği

Damla İnsan Kaynakları

Çocuk/Bebek hemşireliği, farklı bir uygulamadır. Hem anne hem de bebek total bakım sağlayan tek bir hemşireye verilir. Tüm politikalar ve prosedürler bebeği kendi başına bir birey olarak tanımak üzerine kurulmuştur. Bu tür hemşirelik bakımı, postpartum hemşireler ve ebelerin rollerini birleştirerek anne-bebek ikilisine tam bir bakım sağlamayı gerektirir. Bu anne hemşireleri için genişletilmiş bir rol olarak düşünülebilir.

Çocuk/Bebek hemşireleri, annenin yatağının yanında bebek bakımı verir, annelik becerilerini öğretir, annenin fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerine yanıt verir ve diğer aile bireylerini bakıma iştirak ettirir. Bazı durumlarda değişimleri gözlemek, özel prosedürleri uygulamak ve annesi ile kalamayan bebekleri takip etmek için özel bir yeni doğan ebe personel gerekli olabilir. Ancak bu hemşireler ebelikten yeni doğan hemşireliğine kayarlar.

Düşük maliyet, hasta memnuniyeti ve iyileşmiş anne-bebek ilişkisi bu sistemin bildirilen bazı olumlu sonuçlarıdır. Anne-bebek bakımında anahtar kelimeler tutum ve esnekliktir. Personel genel olarak kontrolü kaybetmekten korkar ve gerekli olan ilave öğrenme işinden endişe ederler.

Anne-bebek bakımının başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için hemşireler kendilerine ait rolleri iyi bilmelidirler. Özelleşmiş görevler yerine tüm aileye bütün olarak bakım verme üzerine ağırlık verilir. Gerekli olan temel değişim tutum değişimidir.

Çocuk/Bebek hemşirelik modelinde pediatrisyenler bebekleri annenin başucunda takip ederler. Annelerin doktor, hemşire ya da diğer annelere kolayca soru sormaları teşvik edilir. Yeni doğan hemşireliğindeki sağlık ekibi annenin kendi bebeğine bakabilmesi için her fırsattan yararlanır. Hemşirelerin buradaki rolü, gerektiği zaman olumlu destek sağlayan bir kaynak ve rehber olmaktır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız