Anneler Günü Hakkında

Damla İnsan Kaynakları

anneler günüHer yıl Mayıs ayı yaklaşırken bir tatlı telaş alır hepimizi.  Belki de dünyadaki en değerli varlığımız olan, bazen bunun için geç olsa da değerlerini bir gün mutlaka anladığımız ve asla yeri başka hiç kimse tarafından doldurulamayacak olan annelerimiz içindir bu telaş. Her yıl büyük bir heyecan ile beklememize rağmen her seferinde de karıştırırız bu tarihi. Anneler Günü hangi tarihe denk geliyor ve bugünün önemi nereden geliyor, sizler için bu konudaki bilgileri derledik.

Anneler Gününün Hikayesi Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Anna Jarvis adlı bir genç kız annesinin vefat etmesi üzerine çok derin üzüntü yaşar ve her türlü çabaya rağmen bir türlü bu üzüntüsünü ve kederini atlatamaz. Annesinin yerine hiç kimseyi hiçbir şeyi koyamaz ve kederi arttıkça artar. Her yıl annesinin ölüm yıldönümünde acısı daha da katlanarak dayanılmaz bir hal alır ve bu acıyı ve üzüntüsünü artık çevresindeki herkes hissetmeye başlar.  Yine bir yıl annesinin ölüm yıldönümünde etrafındaki herkesi bir araya toplar. Çektiği acıları ve duyduğu üzüntüyü bir kere daha paylaşır. Etrafındaki herkese bir öneride bulunur ve o günün tüm annelere ait olmasını istediğini söyler.

Bu günün Anneler Günü olarak anılmasını teklif eder.  Anna  Jarvis’in bu teklifi herkes tarafından beğenilip kabul görür ve 1908 yılı itibari ile başlatılan bu anma günü 1914 yılında Kongre’nin de onay vermesi ile tüm Amerika Birleşik  Devletleri’nde kutlanmaya başlar. Anneler Gününün Önemi Tüm anneleri onurlandıran ve onlara çok özel olduklarını hissettiren bu gün tüm dünyada kabul görmüş ve özel bir gün olarak kutlanmaktadır. Her ülkede aynı tarihte kutlanmasa da farklı günlerde aynı amaç için anneler anılmaktadır. Anneler Gününde annelerimize hediyeler alırız ki özel olduklarını daha da derinden hissetsinler ve bu duyguyu yaşasınlar. Yukarıda anlatılan hikaye Anneler Gününün tek hikayesi değildir, bu konuda başka tezler de vardır.

Tarih kaynaklarında yer alan bilgilere göre Antik Yunanlılarda da bu geleneğe benzer gelenekler var olmuştur. Yunan mitolojisine göre birçok tanrı ve tanrıçaya annelik yaptığı varsayılan Rhea tanrısı adına, her yıl ilkbaharın gelmesi ile, festivaller eşliğinde kutlama yapılır. Antik Romalılar da yine Anneler Gününü kutlayanlar arasında yer alıyor. Antik Romalılar İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesindeki ana tanrıça Kibele için bu günü kutlamaya layık görmüş ve onun yüceltilmesi adına yapmışlardır.


Anneler Günü her ülkede farklı tarihlerde kutlanıyor demiştik. Bizim ülkemizde kabul gören gün Mayıs ayının ikinci Pazar günüdür. Bugünü annelerimize ayırarak tamamen onlar için bu günü anlamlı hale getiriyoruz.  Bu sene de annelerimizle birlikte bu günün sevincini ve mutluluğunu 10 Mayıs 2020 Pazar günü yaşıyor olacağız. Tabi ki annelere olan sevgi ve saygı tek bir günle kalmamalı.  Biz annelerimiz için her zaman değerliyiz ve onlar da bizim için öyle olmalı.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız