Çocukla Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Şey

Damla İnsan Kaynakları
Çocukla Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Şey

Küçük bir çocuğunuz varsa tatil planlarını onun ihtiyaçlarını, rahatlığını ve sağlığını göz önünde bulundurarak yapmak durumunda kalırsınız. Çocukla tatil yapmak bazı anne babaların gözünü fazlasıyla korkutur, çünkü akıllarına gelen şey muhtemel kazalar, yerli yersiz tekrarlanan ağlama, sızlama ve çığlıklardır. Bu yüzden yıllar boyunca tatil yapmayı erteler, çok yakın yerlere kısa süreli geziler yapmakla yetinirler. Çocukla seyahat ederken dikkat edilmesi gereken şeyler hakkındaki yazımızın bu konuda ürkek ve kararsız olan, tatil planı yapmak konusunda zorluk çeken ailelere yardımcı olacağını umuyoruz.

1. Çocuğunuzla Önceden Tatil Hakkında Konuşun

Çocuğunuza yaşına uygun bir dille nasıl bir yere gideceğinizi, orada neler yapacağınızı anlatın. Bunu yaparken fazla detaya girmenize gerek yok. Gideceğiniz yerin fotoğraflarını göstererek, yapmayı planladığınız şeyleri bir hikayeye dönüştürerek heveslenmesini ve ilgilenmesini sağlayın.

2. Her Akşam Başka Bir Yatakta Uyumak Küçükleri Huzursuz Eder

Her geceyi farklı bir mekanda geçireceğiniz bir program yapmaktan kaçının. Günlük rutinlerinin bozulması küçük çocukları huzursuz ve mutsuz eder. Sabit bir mekanı tercih edip çevredeki gezilecek yerlere günübirlik geziler düzenlerseniz daha rahat edersiniz.

3. Çok Yoğun Bir Tatil Planı Yapmayın

Artık seyahatlerinizi çocuk sahibi olmadan planladığınız şekilde planlayamazsınız. Yapacağınız aktiviteler çocuğunuzu çok fazla yormamalı.

4. Tatil Aktiviteleri Hakkında Çocuğunuzun Da Fikrini Alın

Çocuğun geziden daha fazla keyif almasını ve sorun çıkarmamasını sağlamanın yollarından biri de onun hayallerini ve yapmak istediklerini öğrenmek ve bazı planları buna göre yapmaktır.

5. Çocukla Tatil Yaparken Bir Evde Veya Apart Otelde Kalmak Daha Akıllıca Olur

Çocuğunuzla birlikte bir şehir otelinin küçük ve kısıtlı imkanları olan odasında kalmak yerine en az 2 odası ve bir mutfağı olan bir evi tercih edin. Bu tercih size çok rahatlatıcı olanaklar sağlar. Geniş alanlarda hareket olanağı daha fazladır. Sabah erken saatte kalkan bir çocuk için yakındaki bir marketten alınmış olan malzemelerle pratik bir kahvaltı hazırlamak mümkün olur.

6. Beslenmesi Konusunda Aşırı Titiz Davranmayın

Tabii ki çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini istersiniz ve her ortamda bunu sağlamaya çalışırsınız. Fakat onun her zaman besleyici gıda maddeleri tüketmesini sağlamak ev ortamında bile her zaman kolay değilken, tatilde daha da zor olacaktır. Bu yüzden, tam olarak günlük hayatta beslendiği şekilde beslenmesini beklemeyin, bunun için çok titizlenmeyin. Bırakın arada bir normalde yiyip içmesini pek istemediğiniz şeyleri tüketsin. Bu durum 1 hafta – 10 günlük bir sürede büyük bir zarar görmesine yol açmaz ve hepiniz daha rahat olursunuz. Çocuklar ev ve tatil ortamlarına adapte olmak konusunda fazla zorluk çekmezler. Eve dönünce tatilden önceki beslenme programına dönmesinin çok zor olacağını düşünmeyin.

7. Çocuğunuzu Eğlendirecek Aktiviteler De Planlayın

Ebeveynlere keyif veren her tatil aktivitesi çocuklar için uygun değildir. Kendi isteklerinizden tamamen vazgeçmeyin ama onu eğlendirecek etkinlikler de planlayın. Bir hayvanat bahçesi gezisi, civardaki güzel bir parkta geçirilecek birkaç saat gibi.

8. İlk Yardım Çantasını Unutmayın

İçinde ağrı kesici – ateş düşürücü, termometre, yara bandı, yara – berelere sürülecek bir pomat gibi malzemelerin bulunduğu bir çanta hazırlamadan yola çıkmayın.

9. Katlanabilir Bir Puset Hayat Kurtarabilir

Küçük bir çocukla tatil yapacak olan ailelerin yanlarında bulunması gereken şeylerden biri de hafif bir pusettir. Kolayca taşınan katlanabilir bir puset çocuğunuz için geçici bir yatak olur, akşamları bulunduğunuz yerden erkenden geri dönmek zorunda kalmanızı engeller.

10. Denizde Ve Havuzda Güvenliğe Çok Dikkat Edin

Ebeveynler olarak birinci göreviniz çocuğunuzun güvenliğini sağlamaktır. Bunun için kendi keyfinizden biraz fedakarlık yapmak zorundasınız. Çocuklarınızı hiçbir zaman havuzun veya denizin kıyısında denetimsiz bırakmayın. Yanınıza yüzme sırasında güvenliği sağlayan kolluk vb. bir araç bulundurun ve kolluk veya yelek kullanıyor olsa da çocuğunuzu suyun içinde başıboş bırakmayın.

11. Teknoloji Çocukla Seyahat Ederken Çok İşinize Yarayabilir

Çocuğunuzun internet bağımlısı olmasını istemediğiniz biliyoruz. Fakat tatilde bu konudaki kurallarınızı biraz esnetebilirsiniz. Tıpkı beslenme konusunda olduğu gibi bu konuda da eve dönünce eski alışkanlıklarına dönmesi çok zor olmayacaktır. Müzikli ve görüntülü uygulamalar çocuğunuzu oyalayacak; böylece arabada, uçakta, restoranda çok daha rahat edeceksiniz.

12. Çocuklu Arkadaşlarınızla Beraber Tatil Yapın

Sizinkiyle aynı veya yakın yaşlarda çocukları olan kafa dengi arkadaşlarınız var mı? Onlarla beraber olmak tatilinizi daha rahat ve eğlenceli hale getirebilir. Böylece çocuklar arkadaşsız kalmaz ve birlikte eğlenirler, anne – babalar da nöbetleşe sosyalleşme yoluna gidebilirler. Fakat tatil arkadaşlarınızı iyi seçmelisiniz. İyi anlaşamazsanız bu seçenek bir kabusa dönüşebilir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız