İş Hayatında Başarının Püf Noktaları

Damla İnsan Kaynakları
İş Hayatında Başarının Püf Noktaları

İş hayatında başarılı olmak çalışan herkesin hayalidir. Fakat aslında herkes bunun için yeterince gayret göstermez. Başarıya ulaşmak kolay bir şey değildir ve bunun için yapılması gereken şeylerden biri de başkalarının yaşayıp paylaştığı tecrübelerden ders çıkarmaktır. Gözünüzü diktiğiniz noktaya ulaşmak için bedeninizi de, ruhunuzu da, beyninizi de programlamalı ve çok çalışmalısınız. İş hayatında başarının püf noktaları hakkındaki araştırmamızın size faydalı olacağını umuyoruz.

*Kendinize küçük hedefler koyun ve bunlardan birini başarınca bir sonraki için çalışmaya başlayın. Küçük ve gerçekçi hedefler umudunuzu kaybetmemenize yardımcı olur. Önünüz açık görünüyorsa daha büyük hayaller de kurabilirsiniz tabii ve bunları gerçekleştirebilirsiniz de, ama önce küçükten başlayın.

*Stres yönetimi hakkında bilgi edinin. Stres bir yere kadar insanları motive eden bir unsurdur fakat bir noktadan sonra dikkatin dağılmasına, iş veriminin azalmasına, potansiyelinizi engelleyen sürekli bir yorgunluk duygusuna dönüşebilir.

*Kendinize yeterince güvenmediğinizi düşünüyorsanız bu konuda çalışmalar yapın. Giyim tarzınız ve davranışlarınızı ciddi ve kendine güvenen, varmak istediği yere yakışır biri izlenimi vermeye gayret edin. Yeni şeyler öğrenin, bildiğiniz konularda kendinizi geliştirin; insanın donanımı arttıkça güveni de artar.

*Ekip çalışması sırasında bir parçası olduğunuz takıma uyumlu bir şekilde çalışın ama şahsiyetinizi de ortaya koyun.

*İşiniz sizi mutlu ediyorsa iş hayatınız daha eğlenceli geçer ve daha verimli olursunuz. İşinizi sevmiyorsanız da o işi yapmanın sizin ve ailenizin hayatınıza sağladığı faydalar üzerinde yoğunlaşın. Tamamen ve her açıdan antipatiyle baktığınız bir işte başarılı olamazsınız.

*Pozitif insanlarla görüşmeye gayret edin.

*Zayıf yönlerinizi geliştirmeye fazla zaman ayırmayın. Daha çok yetenekleriniz ve iyi olduğunuz şeyler üzerinde yoğunlaşın. Aslında insan zayıf taraflarını güçlendirmeyi de başarabilir. Fakat iş hayatında bu bazen zaman kaybıdır.

*Yeni insanlarla tanışın, çevrenizi genişletin, bağlantılarınızı arttırın. Sadece belli bir insan profiliyle değil farklı kişiler ve kişiliklerle ilişki kurun. Başarılı olmanızda etkisi olacak insanlarla tanışmaya çalışın.

*Asgari ihtiyaçlarınızın hiç birini ihmal etmeyin. İşinize zaman ayırdığınız gibi daha verimli çalışmak için dinlenme zamanları da ayırın. Sağlıklı beslenin ve kendinizi egzersiz yapın.

*Her güne size pozitif enerji verecek bir şey yaparak başlayın. Müzik dinlemek, kısa bir yürüyüş yapmak, 10 dakika çocuğunuzla oynamak gibi.

*Her zaman mantıklı davranmaya çalışın ama önsezilerinizi de dikkate alın.

*Düzenli olun ve gününüzü planlayın. Ekip arkadaşlarınızdan bu konuda tavsiye isteyin. Zaman yönetimi yapmayı öğrenirseniz üstünüzdeki iş yükü hafifler ve daha kısa sürede daha çok şeyi halledebilirsiniz.

*Önyargılarınız varsa onlardan kurtulmaya çalışın.

*Her zaman güler yüzlü ve nazik olmaya çalışın. Biraz rol yapın. Rahat değilseniz bile rahat, keyifli değilseniz bile neşeli davranın.

*Dinlenmeye, izlenmeye değer biri olmaya çalışın.

*Yaşadığınız ülkede ve dünyada neler olduğuyla ilgilenin.

*Zor iş arkadaşları ile geçinmeye çalışmak durumunda olan tek kişi siz değilsiniz. Saygılı olun ve işinizi en iyi şekilde yapın, böylece bu sorundan fazla etkilenmezsiniz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız