Ofiste Daha Keyifli Çalışmanız İçin 8 Tavsiye

Damla İnsan Kaynakları
Ofiste Daha Keyifli Çalışmanız İçin 8 Tavsiye

Ofis ortamında zevkle ve isteyerek çalışmanızın şartları sadece size bağlı değil elbette. Firma yetkililerinin de çalışanları motive etmek için ofis dekorasyonu, çalışma ve dinlenme saatleri, onore etme ve ödüllendirme sistemi, ücret politikası gibi unsurlara dikkat etmesi gerekiyor. Öte yandan, sizin de ofiste keyifle çalışmak için yapabileceğiniz bireysel şeyler var. Bunlara dikkat ederek çalışma ortamınızda daha mutlu saatler geçirebilirsiniz.

1. Yeterince Uyumaya Dikkat Edin

İdeal uyku süresi kişinin yaşına, hayat tarzına ve bünyesine göre değişmekle beraber genelde 6 – 8 saat arasında olması önerilir. Sizin için ideal olan, sizi yeteri kadar dinlendiren süreyi kendiniz tayin etmelisiniz. Bu süre normalden daha az veya fazlaysa bir doktora fikir danışmanızı tavsiye ederiz. Hayatınızı mutlaka sabahları dinç kalkacağınız bir şekilde organize etmelisiniz, aksi takdirde gün içinde gerektiği kadar verimli olamazsınız.

2. Verimli Olmadığınız Zaman Dilimlerini Tespit Edin

Herkesin gün içinde daha iyi ve hızlı çalıştığı ya da veriminin düştüğü zamanlar olabilir. Veriminizin günün hangi saatlerinde düşük olduğunu tespit edin ve bu saatlerde daha kolay, daha çabuk bitecek olan işleri yapın. Sizi daha fazla zorlayacak işleri kendinizi daha akıllı ve dinamik hissettiğiniz saatlere bırakın.

3. Kahvaltı Yapmayı İhmal Etmeyin

Güne güzel bir kahvaltıyla başlayan insanların gün içinde daha pozitif ve enerjik olduğunu gösteren çalışmalar var. Belki pek iştahlı biri değilsiniz veya kahvaltı etmemek kendinizi kötü hissetmenize yol açmıyor ama güne az miktarda da olsa sağlıklı kahvaltılıklar tüketerek başlamanızı tavsiye ederiz. Gün içinde açlık atakları yaşamak, olaylara gereğinden fazla sinirlenmek, strese girmek gibi olumsuzlukların sebebi bu önemli öğünü atlamak olabilir.

4. Öğle Yemeklerini Arkadaşlarınızla Beraber, Güzel Şeylerden Söz Ederek Yiyin

Öğlen tatili dinlenmek ve günün kalan kısmında verimli çalışmalar çıkmasını sağlamak içindir, bunları sağlayacak şekilde davranın. Bir veya birkaç arkadaşla, işten konuşmadan, tatil planlarından veya hayata dair keyifli şeylerden söz edilerek geçen öğlen molaları üstünüzdeki negatif enerjiyi dağıtır ve yemekten sonra işe daha neşeli, daha rahat dönmenizi sağlar.

5. Tıkandığınız Konuları Mümkünse Daha Sonra Ele Almak Üzere Bırakın

Bir sorunu çözmeye çalışırken tıkanmak, düşünceleri ilerletememek bazen herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Böyle durumlarda mümkünse o işi erteleyin. Aklınızı deli gibi çalıştırdığınız halde bulamadığınız çözüme yürüyüş yaparken, uyumak üzereyken veya iyi bir uykudan sonra uyandığınız zaman ulaşabilirsiniz.

6. Çalışma Ortamınızı Güzelleştirin

Çalıştığınız ofisi veya en azından masanızı ve yakın çevresini küçük dokunuşlarla renklendirerek gününüzün daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz. Birkaç kişi bir arada çalışıyorsanız diğer çalışanların da fikrini almanız gerekir tabii. Ama onlarla fikir birliği sağlayamasanız bile kendi masanıza çiçekler, orijinal ve şık bir kalemlik ve birkaç dekoratif aksesuarla enerji katma yoluna gidebilirsiniz. Masanız küçükse üstüne çok fazla eşya koymamalısınız bu arada. Bu, görünümü güzel değil karışık yapar ve dikkatinizi dağıtır.

7. Masa Başı Egzersizleri Yapın

Pek çok ofis çalışanı sırt, boyun ve bel ağrılarından şikayetçidir. Saatlerce masa başında, hemen her zaman aynı pozisyonda çalışmanın doğal bir sonucu olan bu şikayetler zaman içerisinde ciddi sağlık sorunları haline gelebilir. Bunu engellemek için masa başında hafif egzersizler, öğlen saatlerinde kısa yürüyüşler yapın. Arada bir şirketin içinde biraz yürümek, merdivenlerden birkaç kat yukarıya çıkmak bile işe yarar. Koltuğunuzun rahat olması da önemli. Gerekiyorsa sırtınızı bir yastıkla destekleyin.

8. İş Arkadaşlarınızla Sosyal Aktivitelere Katılın

Evden işe – işten eve bir hayat insanı çalışmaktan da, hayattan da soğutabilir. İş arkadaşlarınızdan gelen, günü renklendirecek sosyal aktivitelere katılın veya onları bu tip aktivitelere davet edin. Uygun saatlerde beraber kahve içmek, sinemaya gitmek veya alışveriş yapmak hem aranızdaki bağları güçlendirir, hem de kendinizi daha faal ve iyi hissetmenizi sağlar. İş hayatı dışında da sosyal olmaya gayret edin, yakınlarınız ve arkadaşlarınızla ilişkilerinizi zayıflatmayın.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız