İş Hayatında Başarılı Olmak İçin 5 Püf Noktası

Damla İnsan Kaynakları
İş Hayatında Başarılı Olmak İçin 5 Püf Noktası

Dünyanın her yerinden milyonlarca insan iş hayatında başarı için uğraş veriyor.Yoğun bir rekabetin yaşandığı, bazen zamana karşı yarışmayı; bazen mobbing sorunuyla baş etmeyi, kimi zaman uykusuz kalmayı gerektiren iş dünyasında umduğunu bulmak, ilerlemek isteyen kişilerin bazı temel noktalara mutlaka dikkat etmesi gerekiyor.

İş Hayatında Başarı Sağlamanın Yolları

  1. 1.       Hedefsiz olmaz!

Ne istediğinizi ve nereye varmaya çalıştığınızı bilmelisiniz. Amacınız en azından ana hatlarıyla belirlenmiş olmalı. Açık ve net bir şekilde tanımlanmış, ulaşılması mümkün, ölçülebilir bir hedefe sahip olmalısınız.

Bir ana hedef ve ona giden yol için kısa vadeli hedefler belirlemek de verimli bir yaklaşımdır. 10 – 15 yıl sonra kendinizi büyük bir şirkette üst düzey bir yönetici olarak görmeyi hayal ediyorsanız bunu mümkün kılacak kısa ve orta vadeli planlarınız da olmalı. Örneğin bir veya iki yabancı dil öğrenmeyi, dışarıdan işletme – şirket yönetimi gibi konularda eğitim almayı, kurslara gitmeyi düşünebilirsiniz.

  1. 2.       Stres yönetimi

Stres, bir noktaya kadar itici güç işlevi görebilir. Ama yoğun stres iş hayatında başarılı olmayı engelleyecek motivasyon kaybı, dikkat dağınıklığı, verimlilik azalması gibi olumsuz durumlara yol açar. Hayatınızda stres yaratan unsurları kontrol edebilmek için çaba gösterin. Örneğin bunların bir listesini yapın. Hangilerini hayatınızdan çıkarabileceğinizi veya başkalarıyla paylaşabileceğinizi düşünün.  İş yükünüz taşıyabileceğinizden fazlaysa bu durumu değiştirmenin yollarını arayın.

  1. 3.       Zamanı iyi kullanmak

İşleri yetiştirememek yaygın bir sorundur ve her zaman kişinin yeterince çalışmamasıyla ilgili değildir. Bazen gerçekten üstlendiğiniz işleri kendi başınıza tamamlamanız neredeyse imkansızdır. Fakat bu durum bazen de zaman yönetimi yapamamakla ilgilidir. Sizin için hangisinin geçerli olduğunu tespit edin ve mesele zamanı iyi kullanamamanızsa sorunu çözmeye çalışın. Plansız ve dağınık çalışıyor, gerektiği kadar not almıyor, işlerinizi yanlış bir sıralamayla yapıyor, öncelikli ve acil olanlarla daha az önemli olanları doğru ayıramıyor olabilirsiniz.

  1. 4.       Yeniliklere, farklı fikirlere açık olmak

Gerek genel olarak hayatta, gerekse iş hayatında gelişmenin, ileriye gitmenin, başarıyı yakalamanın şartlarından biri de yeni fikirlere, yeni çözüm yollarına açık olmaktır. Olaylara ve durumlara tek bir açıdan bakmak sizi köreltir. Ele aldığınız konulara geniş bir pencereden bakmaya çalışın. Birlikte çalıştığınız insanların fikirlerini dikkate alın, değerlendirmeden reddetmeyin.

  1. 5.       Mola vermenin önemi

Yeterince yiyip içmeden, yeterli miktarda uyumadan ve dinlenmeden aralıksız çalışmak iş hayatında başarı hedefine ulaşmanızı zorlaştırır. Gün içinde kısa molalar verin, arada bir tatil yapın, değer verdiğiniz insanlara, hobilerinize zaman ayırın. Kendinizi çok hırpalamak, çok yormak zaman içinde dikkatinizin dağılmasına, işten soğumanıza, motivasyonunuzu kaybetmesine sebep olabilir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız