İşyerinde yükselmenin püf noktaları

Damla İnsan Kaynakları

Çalıştığı yerde olduğundan daha iyi bir konuma gelmek herkesin hayalidir, bu yüzden işyerinde yükselmek istiyorsanız farkınızı fark ettirmeniz gerekiyor. Giyiminiz, konuşmalarınız, davranışınız, beden diliniz, çıkardığınız işler; hepsi mükemmel olmalı. İşyerinde yükselmenin püf noktaları hakkında bilgi edinerek bu konudaki şansınızı arttırabilirsiniz.
İşte size rehber olacak bir derleme:

1. Konuşmalarınız net ve açık olmalı, anlaşılır olmak iyi bir iletişim için çok önemlidir. İşinize ait spesifik jargonları yerli yersiz kullanmayın, konuya yabancı olan insanlar ne dediğinizi anlamazlar. Ayna karşısında denemeler yapmanız faydalı olur, böylece konuşurken nasıl göründüğünüzü ve neleri düzeltmeniz gerektiğini fark edersiniz.

2. İşe daima zamanında gelin, iki eliniz kanda olmadıkça geç kalmayın.

3. Bakımlı olmak, temiz ve düzgün giyinmek, iyi görünmek son derecede önemlidir. Konumunuz yükseldikçe altınızda çalışanlara örnek olacağınızı unutmayın, bu konuda ve her konuda. Dışarıda bir iş görüşmesi yaparken şirketi temsil ediyorsunuz, mesai arkadaşlarınızla toplantı yaptığınız zamanlarda ise şirketin yönetimini. Her ikisini de en iyi şekilde temsil etmek kariyer yolculuğunda size faydalı olacaktır.

4. Size verilen her işi kendi işinizmiş gibi sahiplenin ve yapabileceğiniz en iyi şekilde yapın.

5. İnsan ilişkilerinde iyi olmak da işyerinde yükselmek açısından fayda sağlar. İnsanlarla olumlu bir etkileşim kurabilen, iş arkadaşları ve müşterileri tarafından sevilen biri olmanız üstlerinizin dikkatini çekecek ve sizi daha iyi pozisyonlarda çalıştırmayı düşünmelerine yol açacaktır.

6. İyi bir ekip çalışması ve bunun sonucunda ortaya verimli işler çıkması şirketler için önemlidir. Bir takımın üyeyiyseniz bu konudaki performansınızı gözden geçirin ve daha iyi olmak için neler yapabileceğinizi düşünün. Dürüstlüğüne güvendiğiniz bir arkadaşınızdan bu yönünüzle ilgili fikir almak da faydalı olabilir.

7. Negatif olmayın, aksilikler karşısında serinkanlı olun ve böyle durumlarda insanlara karşı kaba davranmayın. Buna dikkat etmezseniz üstünüze bir ‘Negatif eleman’ yaftası yapışabilir ve bu da kariyer yükseltmek isteyen biri için iyi bir etiket değildir tabii.

8. İşyeri dedikodularını duymaktan kaçınmak mümkün olmayabilir. Aslında bazı şeylerden haberdar olmanın bazen faydası bile olabilir. Ama dedikoducu bir grubun parçası olmaktan, duyduğunuz dedikoduları yaymaktan kesinlikle kaçının.

9. Ek projeler ve işler için gönüllü olun, bu yöneticiniz tarafından fark edilmenizi sağlar.

10 Fiziksel formunuzu korumaya dikkat edin.

11. Tutamayacağınız sözleri vermeyin, yapamayacağınız işleri yapabileceğinizi iddia etmeyin. Sözlerinizi mutlaka tutun, bunu yapamadığınız zamanlarda gerekçenizi mutlaka açıklayın.

12. Terfi istemek için mevcut görevinizi çok iyi bir şekilde yapıyor olmanız ve talep etmeyi düşündüğünüz pozisyonun hakkını verebileceğine inanmanız lazım–ki yöneticinize bunu en doğru şekilde aktarabilesiniz. Üst yönetimin terfii hak ettiğinizi görmesi için o pozisyonun gerektirdiği özellikleri iyi bilmeniz ve sizde bunların ne kadarının mevcut olduğunu iyi açıklamanız gerekir.

13. İyi bir dinleyici olun, mükemmel iletişimin yarısı iyi konuşmak, kendini doğru düzgün bir şekilde ifade edebilmekse diğer yarısı da dinlemeyi bilmektir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız