Jeff Bezos Önemli Kararlar Alırken Nelere Dikkat Ediyor?

Damla İnsan Kaynakları
Jeff Bezos Önemli Kararlar Alırken Nelere Dikkat Ediyor?

112 milyar dolarlık servetiyle Forbes’in 2018 yılında yayınladığı “Dünya Milyarderleri” listesinde dünyanın en zengin adamı olarak ilan edilen Jeff Bezos 1964 yılında ABD’de dünyaya geldi. Başlangıçta online bir kitapçı iken zamanla dünyanın en popüler, en büyük internet sitesi haline gelen Amazon.com adresinin kurucusu ve sahibi olan Bezos, bu fikri çalıştığı firmaya önerdiği zaman reddedilmişti. Bunun üzerine işinden ayrılıp internet sitesini kuran Bezos, e – ticaretin gelişmesindeki büyük katkısından dolayı 1999 yılında Time Dergisi tarafından yılın kişisi seçildi.

Başarılarla dolu bir hayatı olan Jeff Bezos ekip toplantıları ile ilgili detaylara büyük önem veriyor. Bezos, insanları zihinsel olarak yoracak olan toplantıların sabah 10 ile öğle vakti arasında yapılması gerektiğine inanıyor. Enerjinin ve ruh halinin toplantıların verimli geçmesi açısından önemli olduğunu ve kritik kararların zaman ilerleyip de günlük işler zihinleri yormaya başlamadan önce alınmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.

Bezos, önemli kararların doğru ve etkili bir şekilde alınmasıyla ilgili fikrini şöyle açıklıyor: “Üst düzey bir yöneticinin işi her gün binlerce karar almak değildir. O, sayısı az, fakat önemi büyük ve kaliteli kararlar alması gereken bir kişidir, bunun için para alır. Yorgun veya huysuz olduğunuz için işle ilgili kritik kararları aceleye getirmenize değer mi?”

Ne kadar zengin, akıllı ve başarılı bir insan olsa da, Jeff Bezos böyle düşünüyor diye firmanın sorunları ortaya çıkmak için onun uygun bulduğu saatleri beklemiyorlar tabii. Öğleden sonra ciddi bir sorun yaşanırsa Bezos yapılması gereken ilk girişimi yapıyor. Fakat konuyla ilgili büyük çaplı bir ekip toplantısı yapmak için yine ertesi gün sabah 10 – öğlen 12 arasını bekliyor. Ayrıca, katılımcı sayısının fazla olmasının kritik iş toplantılarının verimli geçmesini engelleyeceğini düşünüyor. Bu tür toplantılara iki pizza ile doyabilecek sayıda kişinin katılması gerektiğini savunuyor.

Etiketler :jeff bezos
BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız