Amerika Vizeli Bakıcı ve Yardımcı

Damla İnsan Kaynakları
Amerika Vizeli Bakıcı ve Yardımcı

İnternet ortamında “Amerika vizeli bakıcı / yardımcı arıyorum.” türünden ilanlara sıklıkla rastlanıyor. Bir sebeple belli bir süre için ABD’de yaşayacak olan aileler veya zaten orada ikamet etmekte olanlar çocuklarını emanet etmek için Amerika vizesi olan bakıcı adaylarıyla iletişim kurmak istiyorlar. Ailelerin bakıcı seçerken dikkate aldıkları özellikler değişkenlik gösteriyor. Bazıları yerli bakıcıları, bazıları yabancı bakıcı adaylarını tercih ediyorlar. Bebek bakıcısı arayan aileler çoğunlukla bakıcının bebeğin uyuduğu saatlerde günlük ev işlerine yardımcı olmasını da istiyorlar.

Yurtdışı seyahat engeli olmayan yardımcı veya bakıcı bulmak günümüzde çok zor bir şey değil. Yasal zeminde çalışan tecrübeli ve güvenilir bir insan kaynakları firması ile bağlantı kurarak hem aradığınız özellikleri taşıyan, hem de belli bir düre için veya devamlı olarak bulunduğunuz yabancı ülkeye gelebilecek adaylara ulaşıp seçiminizi yapabilirsiniz.

Amerika bakıcı iş ilanı hazırlarken lokasyonu da belirtmek isterseniz bunu ilanınıza“New York bebek bakıcısı”, “Kaliforniya bebek bakıcısı” veya “Florida bebek bakıcısı” gibi başlıklar koyarak yapabilirsiniz. İlanınızda aradığınız temel özelliklerle çalışma süresini belirtmeli ve kısa, net bir iş tanımı yazmalısınız. Örnek: “14 aylık bebeğimin bakımı ve günlük ev işleri için 4 aylığına bizimle Amerika’ya gelebilecek bakıcı arıyorum.”

İngilizce bilen yerli veya yabancı bir Amerika vizeli bakıcı arıyorsanız ve ilanı İngilizce olarak yazacaksanız “America babysitter”, “America nanny” gibi başlıklar da atabilirsiniz. Hastanızla ilgilenecek, bakımını yapacak, fiziksel ve psikolojik açıdan destek olacak birini arıyorsanız ilana “Amerika hasta bakıcı” başlığı koyulabilir.

Amerika’da bebek bakıcısı olarak çalışacak bir adayla görüşürken beden dilinden konuşma tarzına, tecrübesinden referanslarına kadar her detayı göz önünde bulundurmalısınız.  Gündüzlü mü, yoksa yatılı mı çalışılacağı hakkında bilgi vermeli, ekstra durumlar hakkında konuşmalısınız. Normalde gündüzlü bir bakıcı arıyorsunuzdur ama evinizde kalmadığınız geceler için durum değişebilir. Bu gibi ayrıntıların önceden konuşulmaması halinde daha sonra aileyle bakıcı arasında sorunlar çıkabilmektedir. Aynı şey görev tanımı için de geçerlidir. Görüşme sırasında beklediğiniz hizmetleri eksiksiz olarak belirtmelisiniz.

Sektörde 22 yıllık saygın bir geçmişi olan Damla Danışmanlık firması olarak Amerika vizesi olan bebek bakıcısı, çocuk bakıcısı, hasta bakıcı ve ev işlerine yardımcı personel arayan ailelere de yardımcı oluyoruz. Bu gibi personel ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız