Bebek Bakıcısı İş İlanı Nasıl Hazırlanır?

Damla İnsan Kaynakları
Bebek Bakıcısı İş İlanı Nasıl Hazırlanır?

Bebeğiniz için bir bakıcı arıyorsanız gereken bilgileri içeren etkili bir bebek bakıcısı iş ilanı hazırlamak işinizi kolaylaştırır. Aşağıda eksiksiz bir ilan hazırlamanıza yardımcı olacak faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Bu bilgiler çocuk bakıcısı iş ilanı hazırlığı için de geçerlidir.

Bebek Bakıcısı İş İlanı Hazırlamanın Püf Noktaları

Kısa ve Net Bir Başlık Oluşturun

Örnek: 2 Yaşındaki Oğluma Beşiktaş’ta Gündüzlü Bakıcı Arıyorum”

Bebek bakıcılığı yapmak isteyenler öncelikle çocuğunuzun yaşını, nerede oturduğunuzu ve yatılı bakıcı mı, yoksa gündüzlü bakıcı mı aradığınızı bilmek isterler. Yabancı bir bakıcı, örneğin Filipinli bakıcı arıyorsanız başlıkta bunu da belirtmelisiniz.

Ücret Aralığı

Bakıcı iş ilanı hazırlarken ücret aralığını belirtip belirtmemek tercih meselesidir. Bunu ilanınızda yazacaksanız 2.000 – 2.500 TL arası gibi esnek bir tutar yazmanızı tavsiye ederiz. Ücretle ilgili net bir fikriniz yoksa konuyu işe alım görüşmesi sırasında bakıcıyla konuşacağınızı da belirtebilirsiniz.

Telefon Numarası

İlanı hazırlarken telefon numaranızı verip vermemek de sizin tercihinizle ilgilidir. Adayların sizi araması yerine uygun bulduklarınıza dönüş yapmayı tercih ediyorsanız GSM numaranızı vermeniz gerekmez. Verirseniz de hangi gün ve saatlerde aranmayı istediğinizi belirtmenizi öneririz.

Görev Tanımı

Bebek bakıcısı iş ilanı hazırlarken en titiz davranmanız gereken konu görev tanımı konusudur. İş tanımının eksik veya belirsiz olması, işe alım sırasında belirtilmeyen bazı işlerin sonradan talep edilmesi bakıcılarla aileler arasında sorun çıkmasına yol açar.

Görev tanımı bölümünde bakıcıdan beklediğiniz hizmetleri eksiksiz olarak açıklayın. Çocuğunuza bakmanın yanında ev işlerine yardım etmesini de istiyorsanız bunu belirtin ve ne gibi işler beklediğinizi anlatın. Haftanın hangi günlerinde, hangi saatlerde çalışmasını istediğinizi açıklayın.

Bakıcıda Olmasını İstediğiniz Özellikleri Belirtin

Yabancı dil bilen bakıcı arıyor olabilirsiniz. İşe alacağınız bakıcının belli bir yaş aralığında olmasını, eğitimli veya deneyimli olmasını, yemek veya ütü yapmayı iyi bilmesini istiyor olabilirsiniz. İlanınızda adaylarda hangi özelliklerin bulunmasını istediğinizi mutlaka belirtmelisiniz. Bir şey unutmamak için önceden iyice düşünerek bir liste hazırlamanız faydalı olur.

Doğru Bir İlan Hazırlamanın Avantajları

Gerekli bilgileri ve beklentilerinizi eksiksiz olarak içeren bir çocuk bakıcısı iş ilanı hazırlarsanız doğru kişiyi daha kolay bulursunuz. Eksik bilgi vermek tercih etmediğiniz özelliklere sahip kişilerin de ilana başvurmasına yol açabilir.

Damla Danışmanlık ile Bebek Bakıcısı Bulmak

Saygın bir geçmişi olan Damla İnsan Kaynakları firmamız 20 yılı aşkın süredir ailelere bebek ve çocuk bakıcısı, yabancı bakıcı, oyun ablası, ikiz bebek bakıcısı, engelli çocuk bakıcısı, Azeri bakıcı, yaşlı bakıcısı, Nepalli bakıcı, hasta bakıcısı ve gölge öğretmen gibi elemanlar temin etmektedir. Bizimle iletişime geçip aradığınız özellikler ve çalışma şartları gibi konularda bilgi verirseniz aradığınız bakıcıyı en kısa zamanda bulmanıza yardımcı olabiliriz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız