Kariyer Koçluğu Hizmeti Almanın Faydaları

Damla İnsan Kaynakları
Kariyer Koçluğu Hizmeti Almanın Faydaları

Bir kariyer koçu ile çalışmak henüz çalışma hayatına atılmamış üniversite öğrencileri, işinden memnun olmayan çalışanlar, üst düzey yöneticiler, iş değiştirmeyi düşünenler gibi farklı profillere yönelik ciddi faydalar sağlayabiliyor. Kariyer koçluğu hizmeti sayesinde çalıştığınız pozisyonda daha mutlu olmak için neler yapmanız gerektiğinden nasıl bir iş aramanız veya hangi alanda iş kurmanız gerektiğine kadar pek çok konuda bir nevi aydınlanıyor; kendinizi, pozisyonunuzu ve çevrenizdekileri daha doğru bir şekilde değerlendirmeyi öğreniyorsunuz.

Yetenek ve becerilerinizi tekrar gözden geçirip daha iyi değerlendirmek, iş bulmanızı veya işinizde başarılı olmanızı engelleyen sosyal beceri eksikliklerini gidermek, bir süre ara verdiğiniz iş hayatına tekrar geri dönmek, istediğiniz işe veya iş ortamına daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız kariyer koçluğu hizmeti almayı düşünmenizde fayda var. İnsan şu veya bu sebeplerle kendi durumunu/şartlarını doğru değerlendiremeyebiliyor, sahip olduğu olumlu nitelikleri göremeyebiliyor veya kendisinin ve çevresindekilerin hayatını zorlaştıran olumsuz yönleriyle yüzleşemeyebiliyor. Tecrübeli kariyer koçları hangi yaş, cinsiyet ve pozisyonda olursanız olun size yardımcı oluyor, değiştirmeniz ve geliştirmeniz gereken yönlerinizi açığa çıkarıyor, çıktığınız kariyer yolculuğu sırasında ayağınıza dolanan şeyleri görmenizi sağlıyor ve bu engellerden kurtulmanın yollarını öğretiyorlar.

Sahip olduğunuz değerli özelliklerin farkında olmayabilirsiniz. Büyük bir engel sandığınız şeylerin basit bir bakış açısı değişikliğiyle ortadan kalkması mümkün olabilir. Yöneticiniz veya canınızı fazlasıyla sıkan çalışma arkadaşınız sandığınız kadar zor insanlar değillerdir belki de, siz onlarla doğru bir şekilde iletişim kuramıyorsunuzdur. Çalışma hayatının sizi çok fazla yormasının sebebi “Hayır” demeyi veya sistemli çalışmayı bilmiyor olmanızdır belki. İyi bir kariyer koçu ile görüşerek bu ve benzer sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Kariyer koçluğu hizmeti sayesinde güçlü yanlarınızı netleştirip daha verimli kullanabilirsiniz. Geleceğiniz için en doğru planları yapmak ve bu planlar doğrultusunda tutarlı ve sabırlı bir şekilde ilerlemek istiyorsanız bu hizmeti almak size büyük faydalar sağlar. İş yaşamınızla özel yaşamınız arasındaki dengeyi sağlayamıyorsanız yine bir kariyer koçundan yardım ve destek isteyebilirsiniz.

Günümüzün şartlarında bu hizmeti yüz yüze alabildiğiniz gibi telefonla veya online koçluk hizmeti şeklinde de alabiliyorsunuz. Kendinizi yeniden ve daha derinden keşfetmek, üstleriniz ve astlarınızla ilişkilerinizi iyileştirmek, iş hayatı ile ilgili kararsızlık, mutsuzluk ve zihinsel bulanıklardan kurtulmak istiyorsanız bir denemenizde fayda var.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız