Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Temini

Damla İnsan Kaynakları
Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Temini

Almanya, İngiltere, Hollanda, ABD, İsveç gibi yabancı ülkelerde yaşayan milyonlarca Türk yurt dışına bakıcı ve yardımcı hizmeti veren Damla Danışmanlık gibi firmalarla iletişim kurarak çocuk bakıcısı ve / veya ev işlerine yardımcı olarak çalışacak kişiler arıyorlar. Çocuklarının ülkelerinin kültürüne göre yetiştirilmesini isteyen ailelerin tercihi Türk bakıcılar oluyor. Sürekli olarak yurtdışında yaşayan aileler doğal olarak uzun süre çalışabilecek bir bakıcı bulmak istiyorlar.

Yurtdışında Çalışmak İsteyen Bakıcılarda Hangi Özellikler Aranıyor?

Yabancı ülkelerde yaşayan veya bir süre için gidecek olan aileler vize sorunu olmayan bakıcı ve yardımcı adaylarıyla bağlantı kurma yoluna gidiyorlar. AB vatandaşı olan veya AB ülkelerinden vizesi ve çalışma izni olanlar özellikle tercih ediliyor. Romanyalı ve Bulgaristanlı bakıcı adayları bu açıdan daha avantajlılar. Bulgar bakıcı arayanların başlıca tercih sebeplerinin Bulgaristan doğumlu bakıcıların çoğunun eğitimli ve tecrübeli olması ve çoğunun yabancı dil bilmesi olduğu görülüyor.

Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Arayanlar Ne Kadar Süreyle Çalışacak Elemanlar Arıyorlar?

İnternet ortamında “Amerika vizeli bakıcı ve yardımcı”, “Kıbrıs çocuk bakıcısı”, “İsviçre’ye 3 aylık yatılı yardımcı”, Almanya’ya bebek bakıcısı” tarzında pek çok ilan görebilirsiniz. Sürekli olarak yurtdışında yaşayan aileler uzun süre çalışabilecek adayları tercih ederler. Tatil, iş gezisi, sağlık gibi sebeplerle belirli bir süre için yabancı bir ülkeye gidenlerse 3 -4 ay, 6 ay gibi sürelerle çalışacak olan adaylarla görüşmek isterler.

Hasta Bakıcısı Da Aranıyor

 “Yurt dışında çalışacak çocuk bakıcısı aranıyor” türünden ilanlar daha fazla olmakla birlikte, yurt dışında çalışabilecek hasta bakıcısı adayları arayanlar da mevcut. Yabancı bir ülkede aile büyükleriyle birlikte yaşayan aileler fiziksel gücü azalan, sağlık sorunları olan büyükleriyle ilgilenecek bir bakıcıya ihtiyaç duyuyorlar. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşlı nüfusun giderek artması da yaşlı hasta bakıcısı arayanların genel olarak artmasına yol açıyor.

Yurt Dışında Çalışacak Bakıcı İlanı Verirken Belirtilmesi Gereken Noktalar

*Bakıcının çalışacağı ülke ve şehir

*Bakıcının yaş aralığı, eğitim durumu

*Hangi gün ve saatlerde çalışacağı, ne zaman ve ne kadar izin yapacağı, gündüzlü mü, yoksa yatılı mı hizmet vereceği

*Görev tanımı (Bebek bakıcısı, çocuk bakıcısı ve ev işlerine yardımcı, yaşlı hasta bakıcısı, ikiz bebek bakıcısı vb.)

*Aradığınız temel özellikler (Yabancı dil, tecrübe, belli bir konuda donanımlı olmak vb.)

Yurt Dışına Bakıcı Arayanların Yapması Gerekenler

Damla Danışmanlık ile irtibata geçip ikamet ettiğiniz ülke ve şehir, görev tanımı, çalışma saatleri, izin günü ve ücret konusunda bilgiler içeren bir ilan yayınlatabilirsiniz. 22 yıllık tecrübemizle aradığınız bakıcıyı kısa süre içinde bulmanız için size yardımcı olabiliriz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız