Filipinli Bakıcı Özellikleri

Damla İnsan Kaynakları

'Bakıcı olsa bu kadar olmaz,mürebbiyedir o!'

Gayr-i ciddi bakıcılık, çocuk yetiştirmeyi başında durmaktan ibâret sayan bir âilenin, bulabildikleri en az parayı talep eden kişiye, çocuğumuza kötü örnek olur mu? hitabeti düzgün mü? eğitimli mi? ahlaklı mı? akıllı mı? çocukla iletişimi nasıl gibi kriterlere pek bakmaksızın evlat gibi paha biçilmez bir varlığı saatlerce emanet etmesi olsa gerek.

Olması gerekli ciddi bir bakıcılık ise eskilerin dolu dolu 'mürebbiye' olarak tabir ettikleri; çocuk yetiştirme konusunda bilinçli bir âilede, çocuğu anne-baba yerine, anne baba yokken, anne-baba ile eş zamanlı olarak eğiten, öğreten, örnek olan, bilgi, ahlak, sorumluluk ve kişilik kazandıran, tıpkı ebeveynleri gibi büyüten ve bir yandan çocuğa değer veren, seven kişidir. Böyle bir çocuk bakıcısı eğer tüm bunları yapabiliyorsa (Filipinli dadılar buna örnektir) imkân olan en iyi maaşı kuruşu kuruşuna hak eder.

Kim ne derse desin maddi gücü olanlar için Filipinli dadılar iyi bir alternatiftir. Kültürlü, eğitimli ve iyi ahlaklısını bulunca, çocuğun başıboş ya da eğitimsiz kişilere bırakılmasından yeğdir.

Sadece Çocuk Bakıcısı Değil, Evde Herkese Yardımcı Filipinli Bakıcı

Filipinli dadı ile çalışmak; bir çocuğun, bir evin annesi/babası olmak, çocuk sahibi olmanın ne demek olduğunu bilmeyenlerin anlamsızca eleştirdiği bir durumdur.

Ebeveynler, hem çocuğuna kusursuz bir anne-baba, hem harika bir iş insanı, hem iyi bir eş olabilir. Bunun için de Filipinli, Türkmen, Gürcü vs. bakıcı tutabilir, gücü varsa istediği kadar para da verebilir. Bu konuda doğru bilinen şöyle yanlışlar da vardır; Filipinli dadıların maaşları diğerlerine göre hiç de öyle astronomik rakamlar değil aslında. Sektöre göre çok uygun fiyatlarda çalışıyorlar. Bir çok işveren de, kuru sabitlemiş durumda. Ayrıca Filipinli bakıcıların genel olarak seyahat sorunu da yok. Avrupa’ya ve yutdışına sizinle gelebiliyorlar . Bu da büyük bir avantaj.

Bu iki önemli faktörden sonra, ev işleri için Türkmenistan veya Özbekistan gibi ülkelerden bir yardımcı bulup, çocukla da Filipinli dadının vakit geçirmesi en doğru seçenek olsa gerek. Yemek yapsın, bulaşık yıkasın, ütü yapsın bu saydığımız ülkelerden gelenler ev işlerinde uygun ödemelerle çalışıyor. Onlarla dil sorunu da fazla yok.

Filipinli bakıcılar ile patron-işçi ilişkisi oldukça rahat bir şekilde korunabilmektedir ancak tercih edilen dadının kişiliği de önemli elbette burada.Haliyle kimsenin anneliğini de sorgulamamak gerekli tabii ki!

Filipinli dadılar, çocukla çok küçük yaştan itibaren sürekli ingilizce konuşuyorlar. Bu bakıcılar, oldukça sakin mizaçlı insanlar. Her an gözleri sürekli çocuğun üzerinde ki telefonu ile oynayan bir Filipinli dadıya denk gelmeniz çok da olası değil doğrusu. Çocuklara karşı davranışları, her zaman inanılmaz sevgi dolu. Bundan dolayı görenler baktıkları çocuğu, bu dadıların kendilerinin zannedebilir.

Filipinli bakıcılar, insan olarak sevilesi, sempatik ve güler yüzlü insanlar, çocuk ve bebek bakımında tavsiye etmemek ve onlarla çalışmamak pek de mümkün değil.

Diğer yabancı bakıcılara kıyasla en önemli farkları yasal yollardan ülkemize gelmeleri ve ingilizce bilgileridir.

Filipinli bakıcı yerine daha iyi İngilizce konuşuyorlar diye başka yabancı bir bakıcı tercih edilebilir. Ancak araştırmalar öncelikle çocuğun belirli bir yaşa gelene kadar kelimeleri doğru öğrenmesinin daha önemli olduğunu gösteriyor. Şive çok kısa bir sürede rahatlıkla toparlanıyormuş.

Tercihen birlikte çalışılacak Filipinli bakıcının, bu alanda yasal olarak çalışan etkili ve yetkin bir özel istihdam bürosu olan firmamız Damla Danışmanlık gibi iyi bir ajansla çalışılarak bulunmasında fayda var aksi takdirde çok adap bilmeyen tecrübesiz bir Filipinli denk gelebilir, kendinizi mikro dalga fırın öğretirken bulmak zorunda kalabilirsiniz.

Filipinli bakıcıların iyi yönlerinden birisi de kesinlikle disiplinli ve temiz olmalarıdır. Çocuklarla hakikâten kaliteli ve çok içten bir şekilde oyun oynayıp zaman geçirebiliyorlar. 

İş'te Filipinli Dadı ve Bakıcılar

Genel olarak Filipinli çalışanlar, hizmet sektöründe üst düzey birer yardımcı ve ev içi işlerde uzmandırlar. Filipinli bakıcılar, kültürlü ve yabancı dil  bilgileriyle "Dünyanın en profesyonel dadıları" olarak bilinir ve itibar edilirler. Filipinliler hizmet sektöründe tüm dünyaca marka olarak kabul edilmektedir.

İş hayatında Filipinlilerin ayak izi, dünya çapında başarıları ile görülmekte ve konuşulmaktadır. Filipinli biriyle çalışanlar, kolay kolay onlardan vazgeçemezler.

Türkiye-Filipinler İlişkileri

Filipinler ülkesi ve devleti ile Asya-Pasifik bölgesinin dinamik ekonomilerinden birisi, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) üyesi olarak son yıllarda siyasi, ekonomik, savunma sanayii işbirliği ve kültürel alanlarda ilişkilerimiz ivme kazanmıştır.

Diplomatik ilişkiler, Türkiye ve Filipinler arasında 13 Haziran 1949 tarihinde imzalanan Dostluk Anlaşması ile kurulmuştur. 17 Ekim 1990 tarihinde Manila Büyükelçiliğimiz, Ekim 1991’de ise Filipinler’in Ankara Büyükelçiliği açılmıştır.

Türk Hava Yolları’nın 2015 Mart ayından itibaren  Manila’ya başlattığı doğrudan seferler, iki ülke halklarının etkileşimine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Nisan 2015 te TİKA’nın Manila Ofisi,  faaliyete başlamıştır

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız