Filipinli Bakıcı Ücretleri 2020

Damla İnsan Kaynakları
Filipinli Bakıcı Ücretleri 2020

Çocuğunuz için iyi bir bakıcı arıyorsanız Filipinli bakıcı adaylarından söz edildiğini duymuş olabilirsiniz. Filipinliler özellikle İngilizce bilen ve yatılı olarak çalışabilecek bir bakıcıyla anlaşmak isteyen ailelerden ciddi bir talep görüyorlar. Sahip oldukları bazı kişilik özelliklerinin ve çocuklarla iletişimlerinin iyi olmasının da bu talebi körüklediğini söyleyebiliriz. Filipinli bakıcı ücretleri 2020 yılında 1.000 $ ve haftalık 50 TL izin parası şeklinde olacak gibi görünüyor. Bu tutarlar görev tanımına ve işverenin beklentilerine bağlı olarak daha yüksek de olabiliyor.

İkiz bebekleriniz ya da 2 – 3 çocuğunuz varsa ve belli bir program çerçevesinde hepsiyle de ilgilenecek bir bakıcıya ihtiyaç duyuyorsanız 2020 Filipinli bakıcı ücretleri 1.200 $ veya 1.500 $’a kadar çıkabiliyor. Standart bakıcı ücretleri hemen her zaman tek bir çocuğa bakım verileceği göz önünde bulundurularak belirleniyor. Bakıcı 1’den fazla çocukla ilgilenecekse veya çocuk bakıcılığı yanında ekstra işler de yapması talep ediliyorsa ödenmesi gereken aylık ücret daha yüksek oluyor.

İyi bir çocuk bakıcısı arayan birçok aile Filipinlerden ülkemize gelen veya gelmeye hazır olan adaylarla görüşmeyi tercih ediyorlar. Bu adalar ülkesinden gelen bakıcı adaylarının birçoğunun iyi derecede İngilizce bilmesi çocuklarının dünya çapında yaygın olan bu dille küçük yaşlarından itibaren tanışmasını isteyen ebeveynlere cazip geliyor.

Filipinlilerin yatılı bakıcı arayan ailelerin de başlıca tercihleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bu şekilde çalışmaya meyilli olan yerli bakıcıların sayısı pek fazla değil, oysa yabancı bakıcıların neredeyse tamamı yatılı bebek bakıcısı olarak hizmet vermeye eğilimli oluyorlar.

Bunun dışında bakımını üstlendikleri çocuklarla güzel ve verimli bir iletişim kurmaları da ebeveynlere cazip geliyor. Birçok aile onlardan memnun kalıyor; zira çocuk eğitiminde disiplinle rahatlık dengesini iyi ayarlıyorlar. Baktıkları çocuğa ne zaman sözü dinlenmesi gereken bir otorite figürü gibi, ne zaman birlikte eğlenceli zamanlar geçirebilecek enerjik ve neşeli bir abla gibi davranmaları gerektiğini iyi biliyorlar.

Genelde nazik ve sakin bir kişiliğe sahip olmaları, yanında çalıştıkları ailenin prensiplerine ve günlük hayatına uyum sağlamak için çaba göstermeleri ve bunu çoğu zaman kısa sürede başarmaları da Filipinli yardımcı ve bakıcıların tercih edilmesinin sebepleri arasında yer alıyor.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız