Nepalli Bakıcı Tutmanız İçin 5 Sebep

Damla İnsan Kaynakları
Nepalli Bakıcı Tutmanız İçin 5 Sebep

Çalıştığınız için, yoğun bir hayatınız olduğu için, başka bir veya birkaç çocuğunuz daha olduğundan dolayı veya başka bir sebeple bir çocuk bakıcısı tutmanız gerekirse en iyi bakıcılara ulaşmayı istersiniz. İyi bir dadı sabırlı ve şefkatli olmak, çocukları sevmek, enerjik olmak, hijyene önem vermek, güler yüzlülük, soğukkanlılık gibi niteliklere sahip olmalı, güvenebileceğiniz biri olmalıdır. Bunun dışında sizin özel istekleriniz de olabilir. Nepalli bakıcı adayları iyi bir çocuk bakıcısının sahip olması gereken birçok özelliği taşıyan kişiler olarak son zamanlarda ülkemizdeki aileler tarafından sıklıkla talep edilmektedirler. Ziyaretçilerimiz için “Neden Nepalli bakıcı?” sorusunun başlıca cevaplarından oluşan 5 maddelik bir liste hazırladık. İşte o cevaplar:

1.Nepalli çocuk bakıcıları yatılı olarak çalışmayı kabul ederler.

Ülkemizde yerli bakıcılar arasından yatılı bakıcı bulmak pek kolay değildir. Oysa özellikle üst gelir grubundaki ailelerin yoğun bir iş ve sosyal hayatı vardır, bu yüzden çocuklarına bakacak olan kişinin geceleri ve tatillerde de yanlarında olmasını isterler. Yabancı bakıcılar için genel olarak geçerli olan bu durum Nepalliler için de geçerlidir.

2.Çoğu İngilizce bilir.

Nepal’in ulusal dili Nepali’dir. Ülkede kast sistemi ve her kastın da kendine özgü bir dili vardır. Bunların dışında ülkede İngilizce de oldukça yaygın bir dildir. Bu yüzden birçok Nepalli dadı İngilizce bilir. Çocuğunuzun küçük yaşta İngilizce öğrenmeye başlamasını istiyorsanız bu ülkeden gelen bakıcılar sizin için iyi bir alternatiftir.

3.Çalışkan Ve Disiplinlidirler

Nepalliler, tıpkı Filipinli bakıcılar gibi, işlerini layıkıyla yapmalarıyla ve disiplinli bir şekilde çalışmalarıyla bilinirler. Kendilerine düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirirler. Bu özellikleri yüzünden dünyanın pek çok ülkesinde hizmet sektörü için özellikle aranmaktadırlar. Buna çocuk bakımı ve çeşitli ev hizmetleri de dahildir.

4.Çocukları Sever Ve Onlara Sabırla Yaklaşırlar

Çocuk sevgisi ve sabır iyi bir bakıcının mutlaka sahip olması gereken özelliklerdir. Nepalli çocuk bakıcıları çocuklarla ilgilenmeyi ve zaman geçirmeyi seven insanlardır. Çocuğunuzun temizliği ve bakımı için de onlara güvenebilirsiniz.

5.İşverenlerine Karşı Saygılıdırlar

Size karşı saygılı ve ölçülü davranan, sözünüzü dinleyen bir bakıcı veya yardımcıyla çalışmayı istersiniz, değil mi? Nepallilerin gördüğü talebin sebeplerinden biri de bu. Yapı itibariyle sessiz, sakin ve saygılı insanlar, işverenleriyle yersiz tartışmalara girmekten kaçınıyorlar. Verilen talimatlara uygun davranıyor, çocuğunuza sizin istediğiniz şekilde bakım veriyorlar.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız