Yabancı Dadı Neden Tercih Edilmeli

Damla İnsan Kaynakları

Dil öğrenmek doğuştan gelen bir yetenektir; ama dilimizi geliştirebilmek için iyi ve doğru bir çevreye ihtiyaç vardır. Bebeklerimizin çoğu 12-18 aylar arasında dil ve konuşma için gerekli olgunluğa erişirler. Bunun için çocuğa bakan dadının çocuğun ana dilini iyi kullanabilmesi için gerekli eğitimlere sahip olması önemlidir. Kelimeleri doğru telaffuz edemediği zaman, çocuk da bazı kelimeleri doğru telaffuz etmeyi öğrenme konusunda gecikmeler yaşayabilir. Çünkü küçük çocuklarımız biz yetişkinlerin söylediklerini duyarak ve duyduklarını tekrarlayarak dil öğrenirler.

Çocuğun yabancı dil öğrenmesi için tutulan yabancı bakıcılar, çocuğunuzun dil öğrenmesine yardımcı olabilir. Bundan dolayı eğer çocuğunuzun küçük yaşta yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız en uygun dadı profili Filipinli bakıcıdır.
Yabancı dil bilen Nepal ve Endonezyalı bakıcılarda mevcut, ayrıca yabancı dil bilen Türk bakıcı adaylarımızda bu anlamda bulmanız mümkündür. Yabancı bakıcıların aileye daha uyumlu olduğu, daha profesyonel çalıştıkları da bir gerçek. Yurtdışından çalışmaya gelen bakıcılar ailenin söylediklerini daha çok dikkate alıyor ve ailenin isteği doğrultusunda davranıyor.

Yatılı Bakıcımı? Gündüzlü Bakıcımı Tercih Edilmeli

Yatılı veya gündüzlü arasında herhangi bir fark yoktur. Avantaj veya dezavantaj yaratan şeyler kişilik özellikleridir ve ayrıca yapılacak işin çerçevesinin ne kadar net olduğu ile ilgilidir. Tabi bir de sizin bakıcıdan beklentilerinizle ilgilidir… Örneğin; eğer evde tek başınıza yaşamayı seviyor ve çocuğunuzla akşamları siz ilgilenmek istiyorsanız evde rahat olmayı istiyorsanız yatılı bakıcı size uygun olmayabilir. Eğer çocuğunuz okul çağındaysa, yatılı bakıcınız varsa ve ev ödevleri konusunda bilgiliyse, çocuğunuz akşam eve geldiğinde bakıcınız çocuğunuzun ev ödevlerine, projelerine yardımcı olabilir çocukla birlikte kaliteli vakit geçirebilir. Tatile gittiğinizde de yatılı bakıcınız sizinle gelebilir, çocuklarınızla ilgilenebilir sizde güneşin tadını çıkarırsınız

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız