Bakıcı Ücretleri 2019

Damla İnsan Kaynakları
Bakıcı Ücretleri 2019

İnsanlar çocukları ve hastaları için nitelikli ve güvenilir bakım personelleri tutmak isterler ama istenilen özelliklere sahip kişiler bulmak çoğu zaman kolay değildir. Yasal prosedürlere uygun olarak çalışan, piyasada iyi bir isim yapmış bir İnsan Kaynakları firmasıyla bağlantı kurmak işinizi kolaylaştırır. Bu tip firmaların portföylerinde her zaman farklı cinsiyet ve yaş gruplarından, farklı özelliklere sahip yerli ve yabancı çocuk bakıcıları, hasta bakıcılar ve refakatçiler bulunur. Bu kişilere ödenecek ücretler taşıdıkları özelliklere, gündüzlü veya yatılı olarak çalışmalarına göre değişir. Yeni yılın bu ilk günlerinde 2019 bakıcı ücretleri de gerek bu unsurlara, gerek ülkemizin ekonomik şartlarına bağlı olarak yeniden düzenlenmiştir.

Doğal olarak, ekstra özellikler ve şartlar bakıcıya ödemeniz gereken ücretin biraz daha yükselmesine yol açar. Yatılı bakıcı ücretleri gündüzlü olarak çalışanlara göre, yabancı dil bilen bakıcıların maaşı bu özelliği taşımayanlara göre daha fazladır. Bedensel ve / veya beyinsel sorunları olan, öğrenme güçlüğü çeken çocuğunuz veya Alzheimer olan babanız için bu konularda bilgisi ve tecrübesi olan bir bakıcı tutmak isterseniz standart vasıflara sahip bir bakıcıya ödenenden daha yüksek bir maaş ödemeniz gerekir.

2019 bakıcı ücretleri gündüzlü olarak hizmet verecek Türk bakıcılar için 2.800 – 3.500 TL arasında değişmektedir. Yatılı çocuk bakıcısı veya hasta bakıcısı istiyorsanız 3.500 – 5500 TL arasında bir aylık ödeme yapmanız gerekir.

Filipinli bakıcılar son yıllarda ülkemizde yaşayan aileler tarafından sıklıkla aranmaktadır. Bu tercihin bir numaralı sebebinin hemen hepsinin iyi derecede İngilizce bilmesi olduğunu söyleyebiliriz. İngilizce’yi dünyanın en çok konuşulan dilleri tarzı listelerde her zaman görebilirsiniz ve pek çok aile çocuklarının küçük yaştan itibaren bu dille tanışmasını istemektedir. Filipinli çocuk bakıcılarını popüler kılan diğer unsurlar arasında sabırlı, sevecen, enerjik, uyumlu ve güler yüzlü kişiler olarak tanınmalarını, rahatlık ve disiplin arasındaki dengeyi iyi ayarlamalarını sayabiliriz. 2019 Filipinli bakıcı ücretleri gündüzlü bakıcılar için 800 – 900 $, yatılı çalışacaklar için 900 – 1.200 $ arasında değişmektedir.

Hastanız veya çocuğunuz için bakıcı seçerken elbette bütçenizi de göz önünde bulunduracaksınız. Fakat bebek ve çocuk bakıcılarının sıklıkla değişmesi çocukların üzerinde olumsuz etkiler yapmaktadır, bu yüzden bakıcının gereken özellikleri taşıdığından emin olmaya da dikkat etmelisiniz. Hastanızı gözünüzü arkanızda bırakmayacak birine emanet etmelisiniz. Konu ne olursa olsun cazip fiyatlar insanlara çekici gelir ama değer verdiğiniz yakınlarınızın bakımı söz konusu olduğunda yeterli, kaliteli ve güvenli hizmet almak istiyorsanız bakıcının vasıfları, geçmişi ve yaşantısı ve sağlık durumu hakkında da bilgi edinmeniz gerekir. Profesyonel firmaların bu konuda hiçbir zaman yanılmayacaklarını, sizin için bulunan her personelden çok memnun kalacağınızı söyleyemeyiz tabii ama saygın ve güvenilir bir firmayla çalıştığınızda en azından sorunlarınızı anlatacak bir muhatap bulabilir, fazla zaman geçmeden memnun olmadığınız bir personelin yerine yenisinin bulunmasını sağlayabilirsiniz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız