Bakıcı Ücretleri 2021

Damla İnsan Kaynakları
Bakıcı Ücretleri 2021

Çocuğunuz, hastanız veya bir aile büyüğünüz için bakıcı seçerken tecrübe, referans ve kişilik özellikleri gibi noktalara dikkat edersiniz. Bunların yanında bakıcı maaşları konusunda da bilgi edinmek istersiniz. 2021 bakıcı ücretleri hakkında vereceğimiz bilgilerin bu açıdan faydalı olacağını umuyoruz.

Yatılı hasta bakıcı ücretleri bakıcının deneyimine, referanslarına ve eğitim seviyesine göre değişir. Yatılı bakıcılar haftanın 6 günü hizmet verir, bir gününde izin kullanırlar. Aylık maaşları 4.500 TL ile 6.000 TL arasında değişir.

Gündüzlü hasta bakıcı ücretleri de bakıcının özelliklerine ve referanslarına göre değişkenlik gösterir. Günümüzde aldıkları taban ücret 3.500 TL olup 5.000 TL’ye kadar çıkabilir. 12 saat hasta bakımı için talep edilen ücret 300 – 400 TL, 24 saat hasta bakımı için talep edilense 500 – 600 TL arasında değişmektedir. Gündüzlü bakıcıların çalışma saatleri genelde sabah 08.00 ile akşam 18 – 19.00 arasıdır.

2021 bakıcı ücretleri hakkında bilgi verdikten sonra şunu da belirtmek isteriz: Çocuk bakıcısı, bebek bakıcısı, yaşlı hasta bakıcısı, dadı, oyun ablası seçerken veya Nepalli bakıcı, Faslı bakıcı, Filipinli bakıcı gibi yabancı bakıcı adayları arasından seçim yapmaya çalışırken bütçenize göre hareket etmeniz doğaldır. Bununla birlikte, adayların özelliklerini ve güvenilirliğini de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Çocukları sevmeyen, sabırsız, kolayca paniğe kapılan biri çocuğunuz için uygun bir bakıcı değildir. İyi bir bakıcı küçüklerin aşırı hareketliliğine, çok fazla soru sorma eğilimine ve huysuzluklarına karşı sabırlı olmalı, ani olumsuzluk hallerinde serinkanlılığını koruyabilmelidir. Yaşlı hastaların fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmayan, merhamet, anlayış ve şefkatten yoksun biri de aile büyüğünüz için uygun bir bakıcı olamaz.

Bakıcı seçimi yaparken bu gibi detayları dikkate almak çok önemlidir. Ayrıca, bir insan kaynakları firması ile iletişim kuracaksanız firmanın güvenilirliğini de sorgulamalısınız.

Adaylarla görüşürken beklediğiniz hizmetler hakkında eksiksiz olarak bilgi vermeye dikkat etmelisiniz. Birçok aile bakıcıdan asıl işini yapmanın yanında bazı ev işlerine yardımcı olmasını da ister. Bunların hepsi önceden konuşulmalıdır. Görüşme sırasında belirtmeyip de bakıcı işe başladıktan sonra talep ettiğiniz işler sorun çıkmasına yol açabilir. Bu durumda gerekirse başka bir bakıcı aranma yoluna gidebilirsiniz tabii ki, ancak bu da aynı süreci yeniden yaşamak demektir ve başka sıkıntılara da sebep olabilir. Örneğin bakıcısının sıklıkla değişmesinin çocuğunuz üzerinde olumsuz etkileri olur.

Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da bakıcının fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olmasıdır. Bu konuda emin olmak için kapsamlı bir sağlık raporu isteyebilirsiniz. İş görüşmesi sırasındaki üslubu, tavırları ve sorularınıza verdiği cevaplar psikolojisi hakkında fikir verebilir.

Görüştüğünüz bakıcı adaylarını değerlendirirken beklenti ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Hareketli bir küçük çocuğa bakım verecek olan kişinin yeterli fiziksel enerjiye sahip olması gerekir. Bakıcının örneğin yemek veya ütü de yapmasını istiyorsanız bu konulardaki becerilerini sorgulamalısınız.

Damla Danışmanlık ile Bakıcı Bulmak

Piyasada yer aldığımız 22 yıl boyunca sayısız aileye ev personelleri, iş yerlerine muhasebe elemanları temin etmiş olan, yasal zeminde çalışan saygın bir insan kaynakları firmasıyız. Damla Danışmanlık web sitemizde 2021 bakıcı ücretleri ve daha birçok konuda faydalı bilgiler bulabilir, bakıcı talep formunu doldurup başvurunuzu yapabilirsiniz.

Eleman Arıyorum

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız