Bakıcı ile Tatil Yapmanın 5 Püf Noktası

Damla İnsan Kaynakları
Bakıcı ile Tatil Yapmanın 5 Püf Noktası

Bakıcı ile tatil yapmak söz konusu olduğunda dinlenmenizi ve tatilden daha çok zevk almanızı sağlayacak rahat ve keyifli bir deneyim hayal edersiniz ama sonuç her zaman böyle olmayabilir. Her şeyin yolunda gitmesi veya en azından ciddi bir sorun çıkmaması için bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. İşte bakıcı ile seyahat etmeyi planlarken dikkat etmeniz gereken noktalar:

Bakıcı ile Tatil

Sadece Tatil İçin Bakıcı Tutuyorsanız

Evde bir süredir bakıcı varsa işiniz daha kolay. Bu durumda birbiriniz hakkında fikriniz vardır, bakıcı çocuğunuz, istekleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bilgi sahibidir ve tatilde nasıl bir düzen istediğiniz konusunda konuşmanız yeterli olacaktır. Ancak, sadece tatil için bir çocuk bakıcısı tutmak durumundaysanız bakıcıya çocuğunuzun yemek ve uyku düzeni, huyları, ihtiyaçları, neleri sevip neleri sevmediği, varsa sağlık sorunları gibi konularda detaylı bilgi vermeniz gerekir. Tatilde rahat etmek için hiçbir ayrıntıyı atlamadığınızdan emin olmalısınız.

Bakıcıyı sadece tatil için tutuyorsanız seçim yapmayı son zamanlara bırakmamanızı tavsiye ederiz. Görüşmeler için yeterince zaman ayırın. Bilgisi, tecrübesi, davranışları, çocuklarla iletişimi, kişiliği, sağlık durumu gibi detayları araştırın. Bakıcıyı sadece 1 hafta – 10 gün gibi bir süre için tutuyor olsanız da rastgele bir seçim yapmamalısınız. Aksi takdirde özlemle beklediğiniz tatil umduğunuz gibi geçmeyebilir.

Tatil Programı ve İş Bölümü

Bakıcı ile tatil hazırlığı yaparken temel şartların önceden belirlenmesi önemlidir. Çocuğunuz gün içinde sizinle de zaman geçirmek ister. Ayrıca bakıcının da dinlenmeye ve kendine zaman ayırmaya ihtiyacı olacaktır. Bu yüzden önceden mümkün olduğu kadar net bir plan yapmalısınız. Çocuğunuzun hangi aktiviteleri sizinle, hangilerini bakıcısıyla birlikte yapacağını, bakıcının günün hangi zamanlarında dinleneceğini planlamalı ve bunları bakıcıyla konuşmalısınız. Tatile mevcut bakıcınızla birlikte çıkacaksanız ve bu süreçte normalde yapmadığı işlerden sorumlu olacaksa bunları da belirtin. Çocuk veya çocuklarla birlikte mi kalacağını, özel bir odası mı olacağını belirleyin.

Tatilde olacağınız için zaman zaman bir sebeple yaptığınız programın bozulması gerekebilir. Örneğin normalde bakıcının kendine zaman ayırması için düşündüğünüz saatlerde bir konsere veya festivale katılmak için ondan çalışmasını istemek durumunda kalabilirsiniz. Bunların olabileceğini de önceden konuşun ve daha sonra durumu telafi etmenin bir yolunu bulun. Veya bu gibi durumlar için ekstra bir ödeme yapmayı teklif edin.

Ücret Meselesi

Bir yatılı bakıcı ile çalışıyorsanız ücret sorun olmayabilir. Ancak, bakıcınız gündüzlü olarak çalışıyorsa evinden, alışmış olduğu çalışma ortamından ve şartlarından uzakta ve farklı şartlar altında çalışacağı tatil süresince ona ekstra bir ücret ödemeniz gerekir.

Bakıcının Masrafları

Bakıcı ile seyahat edeceğiniz zaman onun konaklama, beslenme, ulaşım, normalde ihtiyaç duymayıp tatil için edinmesi gereken eşyalar gibi masraflarından siz sorumlu olursunuz. Yine de hangi giderleri karşılayabileceğinizi kendisiyle paylaşmalısınız. Bir mutfakta kendisi için yemek yapacaksa gereken her şeyi aldığınızdan emin olun. Sıklıkla dışarıda yemek yiyecekseniz ve bu sırada bakıcınız sizinle birlikte yemeyecekse başka bir yerde yemek yemesi için bir bütçe ayırın.

Bu Bakıcının Tatili Değil, Ama Yine De Kendine Ayıracak Zamanı Olmalı

Bu sizin tatiliniz ve bakıcıyı tatil yapması için değil, çocuğunuzla ilgilenmesi, onun güvenliğini sağlaması için yanınızda götürüyorsunuz. Yine de arada bir dinlenmesi, kendine zaman ayırması, izinli zamanları olması gerekir. Bu detayları da dikkatle planlayın ve planda sapmalar olduğu zaman daha sonra durumu telafi edin.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız