Engelli Çocuk Bakıcısı

Damla İnsan Kaynakları

 

Engelli bir çocuğa gereğince bakmak, onun potansiyelini gerçekleştirmesini ve geliştirmesini sağlamak bir yana; çocuklarının engelli olduğunu kabul etmekte bile zorlanır bazen anne – babalar. Bu anlaşılmayacak bir tutum değildir belki; siz sağlık ve canlılıkla ışıldayan bir bebek beklerken fiziksek ve / veya zihinsel sorunları olan bir bebek verilmiştir kucağınıza veya çocuğunuz zaman içinde bir sebeple engelli hale gelmiştir. Bunu kabul etmek, bu gerçekle birlikte yaşamak kolay değildir fakat ne kadar çok insanın, daha çok da annelerin nasıl mükemmel, nasıl inanılmaz bir engelli çocuk bakıcısı portresi çizdiğini bilseniz şaşırırsınız. Engelli çocuğunuzun bir gün her yönüyle sağlıklı bir birey haline gelmesi mümkün görünmeyebilir fakat koşulsuz sevgi bu çetin yoldaki birçok sorunu halleder, halledebiliyor, bunun pek çok örneği vardır. Engelli çocuğu olan bazı aileler çeşitli sebeplerle çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenemezler; bu sebep bazen iş hayatıdır, bazen çocuğa bakım verebilecek kişilerin sağlığı bu sorumluluk için uygun değildir veya başka bir sebep söz konusudur. Bakımı kolaylaştıracak olanakları olan aileler bu olanağı kullanır ve engelli çocuklar konusunda eğitimli ve tecrübeli olan bir bakıcıyla anlaşırlar.

Durum bir çocuk bakıcısının sahip olması gereken temel niteliklerin yanında özel vasıflar da gerektirdiğinden profesyonel danışmanlık firmalarıyla bağlantı kurmakta fayda vardır. Damla Danışmanlık ekibi olarak 10 yılı aşkın tecrübemizi ve geniş eleman portföyümüzü engelli çocuğunuzun en iyi, en uygun, en sağlıklı biçimde bakılmasını sağlamak üzere önünüze sermeye her zaman hazırız.

Herkesin bir engelli adayı olduğunun bilincinde olanlardanız, çocukları sevenlerden ve onların herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünenlerdeniz. Nitelikli ve güvenilir bir engelli çocuk bakıcısı ile çalışmanın gerek anne babaların bu konuyla ilgili yükünü hafifletmek açısından, gerekse çocuğun gelebileceği en iyi noktaya gelmesini sağlamak açısından ne kadar önemli olduğunu biliyor ve en doğru bakıcıya ulaşmanıza yardımcı olmayı teklif ediyoruz. Herkes her bakımdan sağlıklı bir çocuk ister ama bu her zaman, herkes için mümkün değildir; keşke olsaydı. Sonuçta küçük bir çocuğun engelli olmasında kendisinin hiçbir kabahati yoktur; bazen büyüklerin yaptığı bir yanlış, bazen de hayatın ne kadar tedbirli olursak olalım kaçınamayacağımız acı sürprizlerinden biri söz konusudur.

Profesyonel bir engelli çocuk bakıcısı sizin ve çocuğunuzun bu durumdan kaynaklanan sıkıntılarınızı en aza indirecek, en büyük destekçiniz olacaktır. Hiçbir çocuk bu duruma düşmesin, kimsenin böyle bir gereksinimi olmasın isteriz ama hayatta her zaman istediğimiz, umduğumuz şeyler gelmiyor başımıza. Böyle bir ihtiyacınız olduğunda size bir telefon mesafesindeyiz, sizi doğru kişiyle buluşturmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız