Yoğun Bakım Hemşiresi

Damla İnsan Kaynakları

 

Bir yoğun bakım hastasının durumu herhangi bir hastadan farklıdır ve bu durumdaki kişilere özel bakım uygulanır. Hastanelerin yoğun bakım ünitesinde yatan bir hastanın hemşirelik hizmetleri de bu şartlar altındaki kişilerin bakımını yapmak üzere özel eğitim almış bir hemşire tarafından karşılanır; yoğun bakım hemşiresi tarafından. Damla Danışmanlık olarak hastane veya ev ortamındaki yoğun bakım hastasına alanında eğitim almış tecrübeli bir hemşire tarafından hizmet verilmesini isteyen müşterilerimize de yardımcı oluyoruz. Bu hemşire sadece ve sadece sizin hastanızla ilgileniyor; onun gerektiği şekilde beslenmesinden varsa yaralarının bakımına, yatış pozisyonunun değiştirilmesinden yattığı ortamın gereken koşullarda olmasına kadar birçok ihtiyacını karşılıyor.

Yoğun bakım hastaları yaşamla ölüm arasındaki çizginin tehlikeli bir noktasında duran hastalar; bu yüzden onlara verilen bakımın da özel olması gerekiyor. Bir yoğun bakım hemşiresi sadece hastanın en uygun fiziksel koşullar içinde bakılması hakkında değil işin psikolojik yönü hakkında da eğitim almış biridir. Böylece hasta yakınlarının telaş, üzüntü ve korkularının hafiflemesini, makul ölçüler içinde kalmasına da yardımcı olur.

Sevdiğiniz, bağlı olduğunuz, değer verdiğiniz birinin yoğun bakım koşulları altında bakılmasını gerektirecek bir durumda olması idare edilmesi kolay bir durum değildir; ne fiziksel açıdan ne de sinirsel açıdan. Bu durum bazen aylar, yıllar boyunca da sürebilir. Hastanızın bir hortumla beslenmesi, altının temizlenmesi, sondasının boşaltılması, yatak yaralarının oluşmasının gecikmesi için belli aralarla pozisyonunun değiştirilmesi gerekebilir. Uzun süre yatağa bağımlı kalan hastalarda, bir noktadan sonra, yapılan bütün bakıma rağmen yatak yaraları oluşabilir ve bu yaralara özenli ve özel bir pansuman yapılması gerekebilir. Yetersiz bakım yüzünden ortaya çıkan sorunlar hastayı da, ona bakım veren kişiyi de olumsuz etkiler. Diğer yandan, elinden gelen her şeyi yapan hasta yakınlarının duruma dayanma güçleri zaman içinde azalabilir; hele ki çevrelerinden yardım ve destek görmüyorlarsa. Bu şartlar altındaki hastaların bakımını her yönden sağlayabilecek özellikte biridir bir yoğun bakım hemşiresi; bu yüzden birçok kişi böyle bir hemşire tutmak ister.

Damla Danışmanlık ailesi olarak zengin portföyümüzde yoğun bakım hemşireleri de barındırmaktayız. Keşke böyle bir ihtiyacınız olmasa, ama olduğu zaman biz sizi bu ihtiyacı karşılayacak profesyonellerle buluşturmaya her zaman hazırız. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız