Bebekler için güvenlik önlemleri

Damla İnsan Kaynakları

Bebeğimizin ayaklanmaya başladığı dönemler, anne babaları en tedirgin eden dönemlerdendir. Anne - babalar bebek hareketlendikçe onu gözlemlemekten kendini alamaz. Haklı olarak her anne babanın aklında aynı sorular vardır ; "Ya düşerse? Ya bir yere çarparsa?" Ev kazalarını en aza indirmek için alacağınız ufak önlemler sizi bu konuda biraz olsun rahatlatabilir. Bebekler emeklemeye başlamadan önce ev içinde önlemler alınmaya başlanmalıdır.

Örneğin dubleks, tripleks bir evde yaşıyorsanız, bebeğinizin merdivenden düşmemesi için merdiven başlarında çocuk güvenlik kapıları yerleştirmeniz gerekebilir. Yüksek bir dairede yaşıyorsanız da balkon girişlerinde yine bu şekilde güvenlik kapıları kullanmakta veya balkon girişini kapatmak istemiyorsanız bebeğinizin düşmemesi için balkon demirlerine file korumalık germekte fayda var. Elektrik ve gaz kazalarına karşı çocuk güvenlik prizleri kullanabilirsiniz. Banyolara, küvetlere bebeğinizin düşüp zarar görmemesi için kaydırmaz bantlar yerleştirebilirsiniz. Çekmede, pencere ve dolaplar için çocuk güvenlik kilitleri vardır, bebeğinizin minik parmakları bu gibi yerlere sıkışmaması için bu kilitlerden faydalanabilirsiniz.

Cam yüzeyler için kırılmalara karşı cam filmleri kullanabilirsiniz. Dolapların devrilmesine karşı ise dolaplar duvara monte edilmelidir. Sehpa, masa, mutfak tezgâhı, koltuk kenarı, kapılar gibi sivri köşe ve kenarlar için kenar ve köşe koruyucuları kullanabilirsiniz.
Örnekler çoğaltılabilir ve bebeğiniz için bu tip önlemleri almak çok da zor değil. Ancak bu önlemler için evinizin iç mimarisine ve eşya dağılımına göre profesyonel bir danışmandan yardım almanızda fayda vardır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız