Oyun Ablası Nedir, Çocuğunuz İçin Neler Yapar?

Damla İnsan Kaynakları
Oyun Ablası Nedir, Çocuğunuz İçin Neler Yapar?

Anne – babalar olarak oyun oynamanın çocuklara faydaları konusunda mutlaka bir şeyler biliyorsunuzdur. Ev ortamında ve dışarıda oynanan çocukların bedensel gelişimi üzerinde de, psikolojik, entelektüel ve sosyal gelişimi üzerinde de önemli etkileri vardır. Oyun ablası okuldan dönen çocuğunuzu karşılayan, ödevlerine yardımcı olan ve kontrol eden, yabancı dil öğreten, sinemaya, tiyatroya veya parka götüren, çoğu zaman üniversite öğrencisi veya mezunu olan genç bir kadındır. Oyun abisi de aynı işleri yapan bir erkektir fakat bu iş için daha çok bayan elemanlar arandığından piyasada üniversiteli oyun ablaları vb. ifadeleri daha çok duyarsınız.

Çocuğunuzla ilgilenmesi için böyle birini aramaya karar verdiğiniz zaman ne gibi nitelikler istediğinizin bir listesini yapmalısınız. Bir oyun ablası temel becerilerine, ilgi alanlarına, formasyonuna ve donanımına bağlı olarak çocuğunuza yabancı dil, müzik veya satranç öğretebilir, belli bir spor dalında gelişmesini sağlayabilir, özel ders verebilir. Çocuğunuz için, anlaştığınız saatler boyunca, nitelikli ve faydalı bir arkadaş olur. Ona öfke kontrolü, dikkatini toplama, sosyalleşme gibi konularda yardımcı olabilir. Çocuğunuzun nelere ihtiyacı olduğunu, onun hangi becerilere sahip olmasını veya hangi alanlarda olumlu değişimler geçirmesini / ilerlemesini istediğinizi düşünmeli ve görüşeceğiniz adayların özelliklerini bunlara göre belirlemelisiniz.

Oyun, çocuklar için gerçekten çok önemli bir ihtiyaçtır. Türüne göre çocuğun zekasını geliştirir, problem çözme yeteneğini arttırır, fiziksel gelişimine yardımcı olur, yeteneklerini pekiştirir, strateji kurabilmesini sağlar. İyi bir oyun ablasından, okul öncesi dönemdeki çocuğunuzun eksikliklerini, ilgilerini ve yeteneklerini görerek buna uygun bir çalışma programı yapması beklenir. Sizin tespit ve beklentilerinizi de göz önünde bulundurarak tabii. Eğitimli oyun ablaları okul çağındaki çocuklar için de yaşlarına uygun oyunlar ve aktiviteler planlar, aynı zamanda okul başarılarının yükselmesine yardımcı olurlar. Bir davete katılmak için akşam dışarıya çıktığınızda çocuğunuza eşlik eder, tatile çıktığınızda sizinle beraber gelerek işlerine tatil ortamında da devam ederler. Tabii ki bunları her oyun ablasından bekleyemezsiniz, görüşme sırasında beklentilerinizi eksiksiz olarak belirtmeniz gerekir. Çocuğunuzun yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız istediğiniz dili bilen birini, oyun ablasının tatillerde de onunla beraber olmasını istiyorsanız bunu kabul edecek birini araştırmalısınız. Çocuğunuzun dikkat eksikliği, içe kapanıklık, öfke gibi sorunları varsa bu sorunların çözülmesine yardım edebilecek, çocuk psikolojisi alanında eğitim almış birini tercih etmelisiniz.

Siz görüştüğünüz adaylarla farklı bir anlaşma da yapabilirsiniz ama temelde oyun ablası bir çocuk bakıcısı değildir; o, çoğu zaman, harçlığını çıkarmak, okul ihtiyaçlarını gidermek, tecrübe kazanmak için çalışan ve çocuğunuza bir şeyler öğretecek, belli bir konuda gelişmesini, yetenekli olduğu bir alanda ilerlemesini sağlayabilecek biridir.

Prestijli insan kaynakları firmalarına başvurarak nitelikli oyun ablalarına ulaşabilirsiniz. Uzun yıllardır hizmet veren tecrübeli şirketlerin portföyleri zengindir ve size istediğiniz gibi birini bulmaları genellikle pek uzun sürmez. Çocuğunuzun hangi yabancı dili öğrenmesini istediğinizi, ilgilerini, yeteneklerini ve varsa sorunlarını, öğrenciyse daha çok hangi alanlarda yardıma ihtiyacı olduğunu, düzenli olarak nasıl bir mesai istediğinizi ve talep edebileceğiniz diğer hizmetleri (Bazen geceleri çocuğun yanında olmak, tatillerinize eşlik edilmesi vb.) mutlaka belirtin. Detaylı bir liste yaparsanız adaylarınız ona göre belirlenir ve istediğiniz özellikleri taşımayan kişilerle görüşerek zaman kaybetmezsiniz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız