Yeni Yılda Daha Kolay İş Bulmak İçin Neler Yapmalısınız?

Damla İnsan Kaynakları
Yeni Yılda Daha Kolay İş Bulmak İçin Neler Yapmalısınız?

2019 yılı 1 hafta sonra bitecek. Çalışmıyorsanız veya hiç zevk almadığınız bir işte çalışıyorsanız 2020’de pek keyifle giremeyeceksiniz belki de. İnsanın sevmediği bir işte çalışması keyifli değil ama işsizlik daha da zor, özellikle de ekonomik açıdan hiç boşta kalmaması gerekenler için. Yeni yılda daha kolay iş bulmak için yapmanız gerekenler hakkındaki makalemizin bu açıdan size faydalı olacağını umuyoruz. Mimarlık, mühendislik, bilişim teknolojileri, teknoloji, sağlık, hizmet sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların 2020’de işe alacağı elemanlardan biri neden siz olmayasınız? Belki yeni yılda vasıflarınıza daha uygun, size daha çok mutluluk verecek yeni bir iş bulabilirsiniz. Umutlu olmayı ve kendinizi geliştirmeyi hiçbir zaman bırakmayın ve hazırladığımız önerileri de gözden geçirin, iş bulma sürecinizin kısalmasına faydası olabilir.

*Dijital kimliğinizi kontrol edin

Google’da adınız ve soyadınızla arama yaptığınız zaman sizinle ilgili ne gibi veriler çıkıyor? Potansiyel işverenlerinizin gözünde olumsuz bir izleniminiz olmasına yol açacak şeyler var mı? Bunları kontrol edin ve varsa size endişe veren verileri kaldırın. Sosyal medya sayfalarındaki paylaşımlarınızı ve gizlilik ayarlarını da gözden geçirin.

*Linkedln hesabınız ne durumda?

Linkedln platformundaki hesabınızı gerekiyorsa düzenleyin. Profilinizde içinde bulunduğunuz sektörle ilgili anahtar kelimeler var mı? 2020’de yeni elemanlar almayı düşünen şirketlerin sizi fark etmesi için iş tekliflerine açık olduğunuzu belli edin.

*İş ilanlarından anında haberdar olun

Otomatik iş ilanları bildirimleri açık olursa Linkedln iş ilanları anlık olarak size gelir. Böylece sizi ilgilendiren, başvurmak isteyebileceğiniz ilanlara zaman kaybetmeden başvurabilirsiniz.

*Eski arkadaşlar ve meslektaşlarla iletişim kurmak faydalı olur

Beraber okuduğunuz, bir iş yerinde beraber çalıştığınız kişilerle ve eski arkadaşlarınızla bağlantı kurun ve iş aramakta olduğunuzu bildirin. Haberdar oldukları iş ilanlarından sizi de haberdar etmelerini rica edin. Son 1 yılda profesyonel desteklerini gördüğünüz kişileri arayıp teşekkür edin, kendinizi hatırlatın. Olumlu ilişkiler ve geniş bir çevre iş bulmak açısından her zaman işe yarar. Siz de bu konuda başkalarından yardımınızı esirgemeyin.

*İş yeri etkinliklerine katılın

Çalıştığınız iş yerinde bu dönemde yeni yıl etkinlikleri yapılabilir, bunlara katılın. Dışarıdan bu tip davetler alırsanız onlara da katılın. Bu türden partilerde çevrenizi genişletme, daha önce bir araya gelmediğiniz yöneticilerle sohbet etme fırsatı bulabilirsiniz. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız