Korona Günlerinde Evde Keyifli Zaman Geçirmenin Yolları

Damla İnsan Kaynakları
Korona Günlerinde Evde Keyifli Zaman Geçirmenin Yolları

Pandemi sorunuyla tanışmamızın üzerinden neredeyse 1 yıl zaman geçti ve bu sorun hala ortadan kalkmış değil. Yaz aylarında biraz rahatlamıştık ama bu kış da Covid-19 yüzünden zor günler geçiriyoruz. Sokağa çıkma yasakları, kısıtlamalar, işsiz kalmak, evden çalışmak, restoran vb mekanlarda zaman geçirmenin mümkün olmaması gibi etkenler insanları korona günlerinde evde keyifli zaman geçirmenin yolları hakkında düşünmeye ve araştırma yapmaya sevk etti. Ziyaretçilerimiz için bu konuyla ilgili bazı tavsiyeler hazırladık.

Evde Spor

Spor yapmanın faydaları hakkında hepimiz bir şeyler biliriz ama bunun için zaman ayırmayı ihmal ederiz. Evde eskisine göre daha çok zaman geçirdiğiniz bu dönemde kendinize bir iyilik yapın ve düzenli olarak egzersiz yapmaya başlayın. İnternet ortamında süreleri ve zorluk seviyeleri farklı olan, yaşınıza, sağlık durumunuza uygun birçok egzersiz videosu bulabilirsiniz. Hatta evdeki herkes bir arada spor da yapabilir.

Hareketsizlik kas gücünü ve dayanıklılığı azaltır, dolaşım ve solunum sistemlerini olumsuz etkiler, diyabet riskini yükseltir, varis oluşumuna ve kemik yapısının bozulmasına yol açar. Kanın akışını, dolayısıyla beyin fonksiyonlarını yavaşlatır, ruh hali üzerinde negatif etkiler yapar. Bu yüzden korona günlerinde evde zaman geçmesini sağlayacak alternatifler arayanlara sporu kesinlikle tavsiye ederiz. Pandemi ortadan kalkınca belki bunun için ayırabileceğiniz zaman azalacaktır ama tamamen bırakmamanızı öneririz.

Evinizi Düzenleyin

Bugünlerde kullanmadığımız eşyaları ayırmak, çekmeceleri ve kitaplığı düzenlemek, mutfak dolaplarını temizlemek, tamirat ve boyama gibi işleri yapmak için daha çok zamanımız var.  Yapmayı düşündüğünüz ama ne zamandır el atamadığınız işleri halledince kendinizi daha rahat ve iyi hissedeceksiniz.

Kitap Okuyun

Korona günleri hemen herkese daha önce zaman ayıramadıkları şeylerle ilgilenme fırsatı veriyor. Bu sıralarda akşamları 21’den sonra ve hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması var örneğin; bunu neden daha çok kitap okumak için değerlendirmeyesiniz?

Çocuklu bir aile iseniz günleri planlarken bir kitap okuma saati de oluşturun. Birçok anne bana çocuklarının kitap okumasını isterler ama kendileri çeşitli sebeplerle okumazlar.  Çocuğunuzla aynı zamanda kitap okursanız onu bu yönde motive etmiş de olursunuz.

Online Kurslar

İnternette yabancı dil, satranç, müzik, teknoloji kişisel gelişim, takı yapımı, animasyon, boyama ve daha birçok konuda gelişmenizi sağlayacak kurslar bulabilirsiniz. Yepyeni bir şey öğrenebilir, belli bir konudaki becerinizi ilerletebilirsiniz. Bu tür uğraşlar insanın ruh halini de olumlu etkiler.

Bir Blog Açın

Bilgilerinizi, duygularınızı, fikirlerinizi, tavsiyelerinizi başkalarıyla paylaşmak için bir blog sitesi açın. Blog açmak gayet kolaydır ve bir ücret ödemeniz de gerekmez. Blog yazılarınızı tanıtmanın yollarını araştırın, örneğin farklı sosyal medya platformlarında yayınlayabilirsiniz. Bu işi nasıl yapacağınız hakkında bir fikriniz varsa internetten bilgi toplayın ve blog sitelerini inceleyin.

Korona Günlerinde Evde Keyifli Zaman Geçirmeniz İçin Diğer Tavsiyeler

*Zamanı verimli geçirmek için günlük ve haftalık programlar hazırlayın. Bunların çok katı, dakikası dakikasına uyulması gereken planlar olması gerekmez. Ama gün içinde neler yapılacağını önceden belirlemek rahatlatıcı olabilir.

*Sanal müze turlarına katılın.

*Hobilerinize daha fazla zaman ayırın.

*Sevdiklerinizi mutlu edecek sürprizler planlayın. Örneğin el yapımı hediyeler hazırlayabilirsiniz.

*Daha önce denemediğiniz yemek, salata ve tatlı tariflerini deneyin.

*Çocuklu ve çalışan bir çiftseniz bu dönemi çocuğunuzla daha çok zaman geçirme, daha fazla ilgilenme fırsatı olarak değerlendirin. Ailecek oyunlar oynayın, çocuğunuz öğrenciyse zayıf olduğu derslerle ilgilenin. Çocuğunuzu duygu ve düşüncelerini, varsa sorunlarını daha iyi anlamaya çalışın. Ona evin içinde yaşına ve becerilerine uygun sorumluluklar vermeyi de unutmayın.

Çocuğunuz bunu yapabilecek yaştaysa ona yazılar ve görseller içeren bir korona günlüğü tutmasını önerebilirsiniz. Bu keyifli ve verimli bir uğraş olabilir, ayrıca ileride büyün dünyayı etkileyen pandeminin çocukluğunda kendisini nasıl etkilediğine dair bir hatıra olur.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız