Daha İyi İş İlişkileri İçin 6 Tavsiye

Damla İnsan Kaynakları
Daha İyi İş İlişkileri İçin 6 Tavsiye

Kariyer yolculuğunuzun hangi noktasında olursanız olun, daha iyi iş ilişkileri kurmak hem kişisel, hem de mesleki tatmin seviyenizi arttıracaktır. Aşağıda bu konuda işinize yarayacak 6 ipucu bulabilirsiniz.

1.Dürüst Olun

Dürüstlük, iş arkadaşlarınızla, amirlerinizle ve müşterilerinizle aranızda iyi ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak çok önemli bir özelliktir. Kendinizi olduğunuzdan çok daha donanımlı biri gibi göstermekten kaçının. Tutamayacağınız sözler vermeyin. Vaat ettiğiniz şeyleri yerine getirmeye dikkat edin. Güvenilir, dürüst biri iseniz çevrenizdekilerden saygı görürsünüz.

2.Beden Diliniz Olumlu Olsun

Gülümseyin, dik durun ve insanlarla göz kontağı kurun. Birisiyle konuşurken aynı anda e – postalarınızı kontrol etmeyin. Karşınızdaki kişiye söyledikleriyle ilgilendiğinizi belli edecek şekilde davranın. İletişim sözlerden ibaret değildir, beden dili insanlar arasındaki ilişkilerde önemlidir. Bu yüzden, arkadaşça bir tavır sergilediğinizden ve beden dilinizin yaklaşılabilir bir insan olduğunuzu düşündürdüğünden emin olun.

3.Dedikodudan Kaçının

Kötü alışkanlıklardan kaçınmak, iyi olanlara sahip olmak kadar önemlidir. Çevrenizdekiler hakkında olumsuz yorumlar yapmayın, bir grup çalışan mesai arkadaşlarından birini çekiştirdiği zaman onlara katılmayın. İnsanların özel hayatları, ifşa edilmesinden hoşlanmayacakları durumları hakkında konuşmayın. Dedikodulara eşlik etmek ve onları yaymak güvenilmez biri olduğunuzun düşünülmesine sebep olur, bu da daha iyi iş ilişkileri kurmayı zorlaştırır.

4.Sosyalleşin

Her hafta iş arkadaşlarınızla dışarıda bir araya gelmek zorunda değilsiniz ama her daveti reddetmeniz hoş olmaz. Şirket etkinliklerine de katılmalısınız.

5.Nazik Olun

Yaptığınız her şeyi nezaketle yapın. Birisinden bir konuda yardım istemek birçok insan için zor bir şey olabilir. Başka birine yardım etmeyi kabul ettiğiniz zaman bunu nezaketle, alçak gönüllükle yapın. İş arkadaşlarınızdan gelen her yardım çağrısına olumlu cevap vermek zorunda değilsiniz, ayrıca müsait de olmayabilirsiniz. Fakat her talebi reddetmeniz, başkalarına yardımcı olmaktan sürekli olarak kaçınmanız hakkınızda olumsuz şeyler düşünülmesine yol açar. Destek vermeye tamamen kapalı olmayın. Geri çevirdiğiniz şeyleri de nazikçe geri çevirin.

6.Herkese Faydalı Olun

Önceliğiniz kendi yöneticinizi ve müşterilerinizi memnun etmektir tabii ki. Fakat mevcut ağınızın dışında ilişkiler kurmak için, arada bir departmanınızın dışına çıkmanız faydalı olur. İşlerinizin yoğun olmadığı günlerde, başka bölümlerde çalışan, günlük olarak iletişim kurmadığınız kişiler için bir şeyler yapıp yapamayacağınıza bakın.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız