İş Ararken Umudunuzu Kaybetmeyin!

Damla İnsan Kaynakları

İnternet ortamındaki ‘Eleman aranıyor’ ilanlarını takip ederek, gazeteleri gözden geçirerek, eşe dosta haber salarak iş bulmaya çalışan eleman adaylarının yaptıkları hatalardan biri iş ararken olumlu düşünmeyi, umut etmeyi bırakmak.

Bir noktadan sonra başka türlüsünün mümkün olmadığını söyleyebilirsiniz ama biz de size şunu söylemek isteriz; umutsuzluğa kapılmak size hiçbir avantaj sağlamaz, tam tersine zararı dokunur. İş bulmaktan umudu keserseniz şevkiniz kırılır, enerjiniz düşer ve şansınız azalır. Bu yüzden, ne yapın edin, bir gün iş bulacağınıza olan inancınızı kaybetmemeye çalışın. İnsanların iş bulma sürecinde yaşadıkları sıkıntıların derecesi bireysel şartlara göre değişiyor. Maddi güvencesi olmayan, en kısa zamanda para kazanmaya başlaması gereken kişiler bu süreçte daha gergin ve sıkıntılı oluyorlar.

İnternette bu konuda yapılan sohbetlere göz atarsanız insanların bir süre iş arayıp bulamadıktan ve umutlarını kaybetmeye başladıktan sonraki durumlarını ‘Ev üstüme geliyordu, herkesle kavga ediyordum, içime kapanmıştım’ gibi sözlerle ifade ettiklerini görürsünüz. Aynı sıkıntıyı çeken birçok insan var, belki aralarında sizden daha zor durumda olanlar var.

Motivasyonunuzu kaybetmemek için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız, zira kendinize güveninizi kaybettiğiniz takdirde iş görüşmesi için gittiğiniz yerlerde bu fark edilir ve olumlu cevap alma şansınız azalır. İş ararken etrafınızdaki insanlardan uzaklaşmayın; arkadaşların, dostların yakınlığı insanın sıkıntısını azaltır. Kafanızı olumsuz düşüncelerin sarmaya başladığını hissettiğiniz zaman dışarıya çıkın, hava alın; etrafı gözlemlemek dikkatinizin yoğunlaştığınız konudan uzaklaşmasını sağlar, açık hava da zihninizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Güzel hayaller kurmaya çalışın.

Uzun süredir iş arıyorsanız bu önerilerin size basit gelebileceğinin veya ‘Benim dışarıda dolaşacak, insanlarla sohbet edecek halim mi var?’ vb. şeyler düşünebileceğinizin farkındayız. Fakat inanın ki güveninizi ve umudunuzu kaybetmeniz bu zor süreci daha da zorlaştırır. Bu duyguları yitirmemek için elinizden geleni yapmalısınız. Hayat kolay değil ve herkesin önüne tepsi içinde fırsatlar sunulmuyor.

Çoğumuz istediğimiz şeylere ulaşmak için büyük çabalar göstermek durumundayız. Motivasyonunuzu kaybederseniz yavaşlarsınız, yavaşlarsanız sonuç almanız gecikir. İş arama süreci uzadıkça daha stresli hale gelen bir dönemdir ve bu sırada içinizden pek bir şey yapmak gelmeyebilir. Size bu konuda kendinizi zorlamanızı tavsiye edeceğiz. Bir kursa katılıp bir bilgisayar programı veya yabancı dil öğrenmeye çalışabilirsiniz örneğin. Bu hem daha nitelikli bir eleman adayı haline gelmenizi sağlar, hem de negatif şeyler düşüncelerinizin biraz olsun önünü keser.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız