Oyun Ablası

Damla İnsan Kaynakları

 

Bir çocuk bakıcısından beklentileriniz arasında dağarcığında çocuğunuzun gelişimine katkısı olacak eğitici oyunlar olması, yabancı dil bilmesi, ev ödevlerine yardımcı olabilmesi de varsa bir oyun ablası veya abisi ile anlaşmanız mantıklı olur. Çocuğunuzun gelişimi yavaş ilerliyorsa bu konuda görüştüğünüz doktorun tavsiyeleri arasında muhtemelen bu da yer alacaktır. 20 yıldan fazla zamandır insan kaynakları sektöründe yer alan ve 15 yıldır özel istihdam bürosu olarak da hizmet veren bir ekip olarak zaman zaman bu durumla karşılaştık. Damla Danışmanlık ile irtibat kurarak tanışabileceğiniz oyun ablaları, özellikle çocuk gelişimi veya okul öncesi öğretmenli öğrencisi / mezunu olanlar yaşıtlarından daha yavaş gelişen çocukların potansiyellerini açığa çıkartmak açısından faydalı olabiliyorlar.

Bir oyun ablasıyla beraber zaman geçirmenin çocuğunuza ne gibi faydalar sağlayabileceği konusunu biraz daha açalım: Eğitimli bir genç çocuğunuz için iyi bir rol model oluyor ve çocuğunuz da büyüyünce onun gibi okumak, öğrendiği şeyleri öğrenmek konusunda hevesleniyor.

Çocuk okuldan geldiğinde oyun ablası onun ödevlerini yapmasını sağlıyor, kontrol ediyor ve hatalarını gösteriyor. Bunun size de faydası oluyor, böylece akşamları işten geldiğinizde ailece sohbet ederek, keyif yaparak geçirebileceğiniz zamanlar artıyor. 4 – 5 yaşına kadar olan çocukların yabancı bir dili kavrama kabiliyeti çok yüksektir, çocuğunuz oyun ablasının yardımıyla yavaş yavaş ikinci bir dil öğrenmeye başlayabiliyor. Üniversite öğrencileri genellikle bir spora, bir sanat dalına, satranç vb. bir akıl oyununa ilgi duyan gençler oluyorlar ve bu yönleri çocuğunuza da yansıyor. Sizinle tatile, seyahate gelip orada çocuğunuzla ilgilenebilecek oyun ablaları da bulunabiliyor, eşinizle baş başa bir şey yapmak istediğiniz saatlerde çocuğunuzun yanında kalabilecek olanlar da, yatılı oyun ablaları da.

Bir oyun ablası ile anlaşmaya karar verdiğiniz zaman onun eğitimini, deneyimini ve referanslarını sorgulamalı; neden bu işi yapmak istediğini ve ne kadar süreyle yapabileceğini öğrenmelisiniz. Oyun ablasının ücret beklentisi, hangi koşullarda çalışmak istediği, alerjisi veya bir hastalığı olup olmadığı, beslenme tercihi de bilmeniz gereken konular arasındadır. Ayrıca izin gününün hangisi olacağını da net bir şekilde belirlemelisiniz. Sonradan sorun çıkmaması için neler istediğinizin eksiksiz bir listesini yapmayı da unutmamanız gerekiyor. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız