Başarılı Olmak İçin 6 Tavsiye

Damla İnsan Kaynakları
Başarılı Olmak İçin 6 Tavsiye

Yapmak istediğimiz şeyleri yapmak, hayallerimizi gerçekleştirmek, hedeflerimize ulaşmak için sonsuz bir zamana sahip değiliz. İş hayatında verimli sonuçlar veren fikirlerle özel hayat için işe yarayacak olanlar farklı olabiliyor; bu da önemli bir nokta. Hem genel olarak hayatımızda, hem de profesyonel yaşamda başarılı olmak için zamanımızı ve enerjimizi en doğru şekilde kullanmaya çalışmamız gerekir. İşte bu konuda işinize yarayabilecek birkaç tavsiye:

Başarılı Olmak İçin

  1. 1.       Tutkularınızın peşine düşün

Şu veya bu alanda ciddi başarılar elde etmiş ve ün kazanmış kişilerin biyografilerini okursanız tutkularını takip etmek gibi bir ortak özellikleri olduğunu fark edersiniz. Böyle insanların sayısı koca insanlık tarihinde ancak parmakla gösterilecek kadardır.

Birçok kişi tutkusunun ne olduğunun bile farkına varmadan yaşayıp gider. Bilenlerin çoğu da amacına ulaşmak için tutarlı bir çabaya girmez. Ne olmak, nereye varmak, neyi başarmak istediğinizi belirleyin ve daima, pes etmeden, düştüğünüz zaman yeniden ayağa kalkarak; o yönde hareket edin.

  1. 2.       Başlamak için çok beklemeyin

Pek çok insan potansiyelini tam olarak gerçekleştiremez, çünkü bir türlü başlamaz. Planlar kurar, hazırlıklar yapar ve başlamak için en iyi zamanı bekler. Doğru zamanda başlamak önemsiz değildir ama kendini tam olarak hazır hissedene kadar beklemek, sürekli olarak şimdi şunun, sonra bunun olması gibi koşullar koymak yürümeyi düşündüğünüz yola hiçbir zaman girememenize yol açabilir.

Bu konuyu düşünün; başlamadan önce bir şey olmasını mı bekliyorsunuz? Bu olunca ne yapmayı planlıyorsunuz? Hemen şimdi veya yakın zamanda başlasanız en kötü ne olabilir?

Amacınıza giden yola girmeyi fazla ertelemeyin.

  1. 3.       İyi mentorlarla bağlantı kurun

Başarıya ulaşabilen insanlar bunu genellikle bir akıl hocasına veya bulundukları konuma gelmelerinde onlara rehberlik eden bir grup akıl hocasına borçludur. Yürümek istediğiniz yolu aşmış olan birinin rehberliği hedefe daha çabuk varmanızı sağlayabilir. Örneğin yatırımlarınızdan daha iyi verim almak için akıl hocası olarak başarılı bir yatırımcı arayın.

  1. 4.       Destek grubu oluşturun

Bir mentor sizinle beraber geçmişteki eylemlerinizi değerlendirir ve atacağınız adımları planlar. Arkadaşlardan, yoldaşlardan oluşan bir destek grubu ise planınızı hayata geçirmeniz sırasında size yardımcı olur.

Düş kırıklıklarınızı dinleyecek, size cesaret verecek ve ne kadar ilerlediğinizi hatırlatacak bir grup arkadaşınız olması faydalıdır.

  1. 5.       Esnek olun

Başarıya giden yol dikkat dağıtıcı şeylerle ve engellerle doludur. İşler nadiren planlarınıza uygun bir şekilde yürür. Hep akılda olması gereken kilit nokta, çevrenizdeki herkes pes etmenizi doğru bulduğu zaman bile amaca doğru yürümekte ısrar etmek ve devam etme cesaretini beslemektir. Bu, orijinal planınıza inatla sarılmanız gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, sebepleriniz geçerli olduğu sürece hedefinizi takip etmeye devam edin. (Ne istediğinizin sebeplerini bildiğinizden emin olmalısınız.)

  1. 6.       Yardım alın

Her şeyi kendi başına halletmeye çalışma eğilimi bazı açılardan iyi olabilir ama birçok yönden kötüdür. İşinizi her yönden bilmeniz ve anlamanız önemlidir, fakat bu yapılması gereken her şeyi sizin yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Her zaman yeni bir şeyler öğrenebiliriz ve öğrendiğimiz konularda yetkin hale gelebiliriz, bu doğrudur. Öte yandan, her bir günü yaşamak için sadece 24 saatimiz var ve hayatı dolu dolu yaşamaya çalışmak gerekir. Bu yüzden, belli konularda, güvendiğimiz bazı kişilere, ne istediğimizi açıkça aktararak, bazı yetkiler verebiliriz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız