Çocuklara okul harçlığı mı, beslenme mi verilmelidir?

Damla İnsan Kaynakları
Çocuklara okul harçlığı mı, beslenme mi verilmelidir?

Her anne baba sağlıklı ve düzgün çocuklar yetiştirmek ister. Çocukları eğitime hazırlamada en önemli etkenlerden biri de beslenmedir. Çocuklar sürekli hareket halinde olduklarından, dolayı enerji harcarlar ve acıkırlar. Günümüzde ailelerin çoğu, çocuklarına beslenme hazırlamak yerine onlara harçlık vermektedir. Çocuklar canının istediğini, yani abur cubur ürünler almaktadır. Bu da çocukların beslenme alışkanlıklarını bozmaktadır. Bu sebeple, çocuklarımızın eğitim öğretiminde başarılı olması için mutlaka onlara, günlük ve düzenli bir şekilde beslenme hazırlamalıyız.

Çünkü çocuklar, kendilerine harçlık verildiğinde, besin değerleri düşük gıdalar alabilirler. Özellikle okul kantinlerinde satılan hamburger, cips ve kola gibi sağlığı tehdit eden ürünler satılmaktadır.

Çocuklarda kantinlerden besin alarak, sağlıklarını bilinçsiz bir şekilde olumsuz etkilemektedirler. Sizlerde çocuklarınızı bu zararlı besinlerden korumak için, onlara harçlık vermek yerine, beslenme hazırlamalısınız. Ülkemizde genellikle 4. Sınıftan sonra çocuklara beslenme hazırlamak yerine, onlara harçlık verilmektedir. Fakat beslenme olayı kademe atlamayla orantılı bir şey değildir. Bunu, veliler göz önünde bulundurarak çocuklarına sürekli, besin değerleri yüksek ürünlerle beslenme hazırlamalıdırlar.
Beslenme çocuklarımızın kişisel ve zihinsel gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple çoğunuz hangi yaşta olursa olsun, onlara mutlaka beslenme hazırlamalısınız.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız