Ekonomik Bir Yaz Tatili İçin 4 İpucu

Damla İnsan Kaynakları
Ekonomik Bir Yaz Tatili İçin 4 İpucu

Korona günlerinde uzun süre evlerde kapalı kaldık ve birçok kişi bu yaz bunun acısını çıkarmak istiyor. Ama harika bir tatil yaptıktan sonra eve dönünce düşünülenden daha fazlasını harcamış ve parasız kalmış olmak kimsenin hoşuna gitmez, bu yüzden ekonomik bir yaz tatili planlamaya da dikkat etmek gerekiyor. Aşağıdaki ipuçları size bu konuda yardımcı olabilir.

Esnek Düşünün

Aceleniz veya tatili belli bir zaman dilimi içinde yapma zorunluluğunuz yoksa gideceğiniz yere ulaşmanın en uygun maliyetli yolunu bulmaya odaklanın. İnsanların seyahat etmeye daha meyilli olduğu hafta sonları yerine hafta içinde yolculuk yapmanın veya uçak yerine arabayı tercih etmenin daha ekonomik olacağına karar verebilirsiniz.

Otel yerine bir arkadaşın evinde kalmak, açık havada tatil yapmak istiyorsanız kamp yapmak gibi alternatif konaklama şekilleri üzerinde düşünün. Tatilde yemek pişirmek zor gelmeyecekse bir tatil evi veya apart otelde kalmak her öğünü dışarıda yemeye göre daha ekonomik olabilir.

Aklınızda belirli bir yer yoksa tatil yeri konusunda da esnek olabilirsiniz. Sahili olan bir yerde tatil yapmak istiyorsanız bu ille de deniz olmak zorunda değil; bir göl veya nehir kıyısını da tercih edebilirsiniz.

Kredi Kartı Puanlarını Kullanın

Kredi kartlarınızdan önemli miktarda puan topladıysanız bu puanları ekonomik bir yaz tatili yapmak için kullanabilirsiniz. Kartlardan sağlanan avantajlar hediye almak, bazı yerlerde indirimli ödeme yapmak, yiyecek gibi günlük harcamaları karşılamak için kullanılabilir.

Tatile çıkmadan önce kaç puanınız olduğunu ve bundan hangi tarihlerde, ne şekilde faydalanabileceğinizi araştırın.

Kuponlar ve Ücretsiz Etkinlikleri Araştırın

Seyahat sırasında yapacağınız etkinlikleri aşağı yukarı biliyorsanız, bu etkinliklerin indirim avantajları sunup sunmadığını kontrol edin. Bazı yerler yeni müşterilerine veya e – posta listelerine kaydolanlara para kazandırır. Çevrimiçi bir indirim kuponu kazanma şansınız da olabilir.

Tatile çıkmadan önce gideceğiniz bölgenin etkinlik takvimini gözden geçirin. Karşınıza bilmediğiniz, uygun fiyatlı alternatifler çıkabilir.

Bir Bütçe Belirleyin

Bir harcama planına bağlı kalmak gereğinden fazla para tüketmenizi önler. Seyahati önceden planladıysanız yolculuğun, otellerin, benzine, yeme içmenin aşağı yukarı ne kadara mal olacağını bilirsiniz. Ancak, düşüncesizce para harcayan biriyseniz hediyelik eşyalar, ekstra etkinlikler ve atıştırmalıklar bütçenizi aşmanıza sebep olabilir. Yola çıkmadan önce bu gibi şeyler için en fazla ne kadar harcama yapacağınıza karar verin ve tatil sırasında da harcamalarınızı kontrol edin. Bir kategoride aşırıya kaçtığınızı fark ederseniz durumu düzeltmek için başka bir kategoride yeni bir düzenleme yapıp yapamayacağınıza bakın.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız