Güne Zinde Başlamak İçin Yapılması Gereken 10 Şey

Damla İnsan Kaynakları
Güne Zinde Başlamak İçin Yapılması Gereken 10 Şey

Güne zinde başlamak bazılarımız için sorun değilken bazılarımız için epeyce zor olabiliyor. Zorlananlar arasındaysanız bu durumu kaderiniz olarak kabul etmeniz gerekmez. Güne enerjik başlamak için yapmanız gereken şey belki de sadece bazı alışkanlıklarınızı değiştirmektir. Aşağıdaki tavsiyeler size bu konuda yardımcı olabilir.

  1. 1.       Yatak Odanızı Size Keyif Verecek Şekilde Dekore Edin

Yatak odanızı gözünüzü açınca keyiflenmenizi sağlayacak bir şekilde döşeyin. Birkaç güzel resim asın, çiçek koyun. Duvarları iç açıcı bir renge boyayın. Fazla para harcamanızı gerektirmeyecek bazı dekorasyon değişiklikleriyle uyuduğunuz ortamı güne canlı ve enerjik bir şekilde başlamanızı sağlayacak hale getirebilirsiniz.

  1. 2.       Yatmadan Önce Yeni Gün İçin Hazırlık Yapın

Bir gece önceden ertesi gün için hazırlık yaparsanız kalkınca daha rahat hareket edersiniz. Uyanınca giyilecek kıyafetleri belirlemek, bir sandviç yapıp dolaba koymak gibi hazırlıklar sabah telaşının daha az olmasını sağlar.

  1. 3.       Altı – Sekiz Saat Uyuyabileceğiniz Saatte Yatın

Herkesin ihtiyaç duyduğu uyku süresi aynı değildir ama hemen her kaynakta yetişkin bir insanın minimum 6 saat uyuması gerektiği belirtilir. Yatma saatinizi 6 – 8 saat arası uyuyabileceğiniz şekilde ayarlayın. Uyumakta güçlük çekiyorsanız bunun sebepleri ve çözüm yolları üzerinde düşünün, gerekirse yardım alın.

  1. 4.       Güne Cep Telefonu ile Başlamayın

Sabahları ilk olarak telefonunuza sarılıp sosyal medya platformlarında gezinmeye başlıyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçmeye çalışın. Güne zinde başlamak istiyorsanız ilk işiniz pencereyi açıp hava almak, yüzünüzü yıkayıp günlük bakımınıza başlamak, bir bardak su içmek, kahvaltı yapmak gibi şeyler olmalı. Biraz esneme hareketleri veya egzersiz yapmak da çok faydalı olur.

  1. 5.       Alarmı Defalarca Ertelemekten Kaçının

Sabahları telefonun alarmını defalarca ertelemek günümüzde oldukça yaygın bir davranış. Bunu 10 – 15 dakika daha uyuklamak için yapıyoruz ama bazı araştırmalar bu kısa, derin olmayan uykuların insana yorgunluk verdiğin gösteriyor. Belirlediğiniz saatte yatakta oyalanmadan kalkmak başlangıçta zor gelebilir ama bir süre kararlı davransanız alışkanlık haline gelmesi uzun sürmeyecektir.

  1. 6.       Sağlıklı Bir Kahvaltı Enerji ve Keyif Verir

Güne iyi başlamak için yapılması gereken şeylerden biri de sağlıklı bir kahvaltıya zaman ayırmaktır. Çalışan biri olarak buna zamanınız olmadığını düşünüyor olabilirsiniz ama sadece 15 – 20 dakika daha erken yatıp kalkmanız yeterli olacaktır. Denemekten bir şey kaybetmezsiniz ama günlük bir rutin haline getirirseniz faydalarını göreceğinizden emin olabilirsiniz.

  1. 7.       Müzik Eşliğinde Egzersiz Yapın

Müzik de, hareket etmek de gününüzün güzel başlamasına yardım edecek unsurlardır. Sabahları 10 dakika olsun egzersiz yapın. Bu sırada hareketli, neşeli parçalar dinleyin. Bunun gün içindeki modunuz üzerinde çok olumlu etkileri olacaktır. Egzersiz yapmasanız bile bir süre müzik açın. Müziğin etkisiyle daha hızlı hareket eder, daha çabuk hazırlanır ve güne daha keyifli başlarsınız.

  1. 8.       Ilık Duş Alın

Güne başlamakta zorluk çekenlerdenseniz sabahları ılık suyla duş alın. Uykunuz, uyuşukluğunuz dağılır, yüzünüz ve vücudunuz temizlenir, kendinizi tazelenmiş ve temiz olduğunuz için daha özgüvenli hissedersiniz.

  1. 9.       Meditasyon Yapın

Meditasyonun yorgunluğu ve stresi azalttığı, iç huzuru verdiği, odaklanma becerisini arttırdığı, kalp ritmini düzenlediği, duygusal zekayı ve problem çözme yeteneğini güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Meditasyonun faydaları bunlardan ibaret değil bu arada, araştırırsanız yaşamınıza daha pek çok olumlu şey katacağını görebilirseniz. Mümkünse sabah meditasyonu yapmak için 15 dakikanızı ayırmayı deneyin. Önce üşenseniz bile, zaman içinde sağlayacağı faydalar yüzünden büyük ihtimalle doğru bir karar verdiğinizi düşünecek ve devam etmek isteyeceksiniz.

  1. 10.   Yeni Günü Zihninizde Canlandırın

Sabah uyanınca yeni gün içinde yapmanız gereken şeyler üzerinde kısaca düşünün, hatta belirli durumlar için B planları yapın. Hayatın karşımıza neler çıkaracağı bilinmez tabii, ama günü aşağı yukarı planlamış olmak insanı rahatlatır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız