Yöneticinizle İyi Geçinmek İçin Neler Yapmalısınız?

Damla İnsan Kaynakları

Patronla iyi geçinmek bazılarımıza çok gelir ve bu konuda çoğunlukla patronu suçlarız. Kuşkusuz onun haksız olduğu durumlar da olabilir ama siz de bir çalışan olarak yöneticinizle iyi geçinmek istiyorsanız kendi tutumunuzu da gözden geçirmelisiniz. Bazı inceliklere dikkat ederseniz yöneticinizle daha iyi anlaşırsınız ve işyerinde geçirdiğiniz saatler sizin için bir eziyet olmaktan çıkabilir. Elbette bir yönetici de çok geçimsiz, çok ters bir insan olabilir ama o işte çalışmaya ihtiyacınız varsa veya bunu istiyorsanız sizin en uygun şekilde davranmanız ve kendi hatalarınızı asgariye indirmeniz gerekiyor. Aşağıya yazacağımız maddeler bu açıdan faydalı olabilir.

Mesai saatlerine uymaya dikkat edin, zamanında kalkıp hazırlanıp işinin başında olmayı başaramayan biri olarak bilinmek size zarar verir. Geç kaldığınız zaman patrona veya yöneticiye görünmeden yerinize ulaşmaya çalışmak yerine gidip durumu açıklayın.

Yerli yersiz izin istemeyin, antipati uyandırırsınız ve izin almanızın gerçekten gerekli olduğu durumlarda insanlar size inanmayabilirler. Yöneticiyle iyi anlaşan arkadaşlarınızın çalışma tarzını, kendini ifade etme ve iletişim tarzını, sorunları nasıl çözdüklerini gözlemleyin ve gördüklerinizden kendiniz için ders çıkarın. Elinizde haklılığınızı kanıtlayan bir şeyler olursa anlaşmazlık durumlarından daha kolay çıkarsınız. Bunun için toplantılarda not tutun, patronun sizden istediği işleri ve anlaştığınız konuları katdedin, bazı soru ve sorunlarınızı elektronik posta aracılığıyla iletin.

Yöneticinizle daha iyi geçinmek istiyorsanız hatalarınızı gizlemekten veya suçu başkalarına atmaktan kaçının. Varsa hatanızı açıklayın ve düzeltmek için beraberce çözüm arayın. Yeni bir işe girdiğinizde veya yöneticiniz değiştiğinde onu daha önce çalıştığınız yöneticilerle karşılaştırmadan olduğu gibi kabul edin. İnsanlar farklıdır ve her yöneticinin kendine özgü bir tarzı vardır, bunu unutmayın. Her işyerinde, her işte sorunlar ve krizler olur; yöneticinizle iyi geçinmek için böyle durumlarda onunla konuşmaya gitmeden önce derin bir nefes alıp sakinleşin ve kafanızda sorunu belirleyip detaylandırın. Problemi eski anlaşmazlıklarla veya ilgisiz sorunlarla ilişkilendirmeden basitçe ve nezaketle ifade edin. Beklentilerinizin neler olduğunu, nasıl bir çözüm düşündüğünüzü söyleyin. Onun konumunun farkında olduğunuzu hissettirin ve iletişime açık olun.

Mesai arkadaşlarınızla ölümüne rekabet etmeye kalkmayın ve işyeri dedikodularından uzak durmaya çalışın.   Patronunuz size hatalarınızı söylediği zaman reddetme veya kendinizi savunma yoluna gitmeyin, yanlışınızı cesaretle kabul edin ve aynı şeyin bir daha olmayacağı konusunda garanti verin. Sizden daha alt kademedeki iş arkadaşlarınıza patronluk taslamayın. Gereksiz, boş ve fazla konuşmaktan kaçının; laf değil iş üretin.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız