Yeni Normalde Çocuklu Aileler İçin Yaz Tatili Tüyoları

Damla İnsan Kaynakları
Yeni Normalde Çocuklu Aileler İçin Yaz Tatili Tüyoları

Covid-19 (Yeni koronavirüs hastalığı) çocukları yetişkinlere göre çok daha az etkiliyor. Yine de, salgının kontrol altına alınmasıyla beraber başlayan “yeni normal” sürecinde tatile çıkmayı planlayan çocuklu aileler nasıl davranmaları, nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmek istiyorlar. İşte yeni normalde çocuklu aileler için yaz tatili tüyoları:

Yeni Normalde Çocuklarla Yaz Tatili Nasıl Olmalı?

Tatile Kendi Aracınızla Gidin

Toplu taşıma araçlarında virüsün bulaşma riski daha yüksek olduğundan tatil için kendi aracınızı kullanmanız veya bir araba kiralamanız daha güvenli olacaktır. Arabada sadece aile üyeleri bulunacaksa havanın direkt olarak çocuklara gelmemesine dikkat ederek klimayı çalıştırabilirsiniz. Böylece uzun yolda, güneşin altında maske takarak araç kullanan sürücünün rahatsız olması veya baygınlık geçirmesi de engellenir.

Havuzda Değil Denizde Yüzün

Bazı görüşlere göre klorlama virüsün aktif olmasını engellediğinden havuzlar da güvenli, ancak, klor oranı bebekler ve çocuklar için pek uygun değil.  Bu süreçte deniz, havuzdan daha güvenli görünüyor.

Sosyal Mesafe Kuralına Uyabileceğiniz Sakin Yerlere Gidin

Sosyal mesafeyi korumak yeni normal sürecinde yaz tatili yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Bu yüzden çok fazla insanın olmadığı sakin yerleri tercih etmek, denize girilecekse de sahilin temizliğinden emin olmak gerekiyor. Bir işletmede tatil yapacaksanız önceden bebekler ve çocuklar için sağlanan olanakları sorgulamayı unutmayın.

2 Yaşından Küçük Çocuklara Maske Takmak Tehlikeli

Özellikle 2 yaşından küçük çocuklara maske takmaktan kaçınmak gerekiyor. Bu yaş grubunda solunum fizyolojisi farklı olduğu için maske tehlikeli sonuçlara, hatta boğulmaya yol açabiliyor.

El Yıkama Alışkanlığı Tatilde De Devam Etmeli

Elleri gerektiği gibi yıkamak insanı hastalıklardan koruyan başlıca önlemler arasında yer alıyor. Bu yüzden, yeni normal sürecinde çocuklarla tatil yaparken de bu konuya çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çocuğunuzun yemek yemeden, tuvalete girmeden önce ve sonra, deniz ve oyun parkı gibi yerlerde ortak kullanılan malzemelere temas etmesinin ardından, araçtan indikten sonra ellerini 20 saniye sırayla ve gerektiği biçimde yıkmamasını sağlayın.

Vücudunun Her Gün Yarım Saat Güneş Almasını Sağlayın

D vitamininin 1 numaralı kaynağı güneştir. D vitamini alması ve güneş ışınlarının diğer olumlu etkilerinden yararlanması için çocuğunuzun yüzünün, boynunun, kol ve bacaklarının 10.30 – 11.00 veya 14.00 – 15.00 saatleri arasında güneşlenmesini sağlayın. Bu sırada güneş koruyucu kullanmayın.

Öğlen saatlerinde güneş tam tepededir ve çocuk tenine zarar verir. Sabahları ve akşamüstü saatlerinde ise güneş ışınları fazla eğimli geldiği için güneşten yeteri kadar fayda sağlanamaz. Bu yüzden yukarıdaki saatleri tercih etmeniz tavsiye edilir.

Çocuğunuzla Beraber Spor Yapın

Pandemi sürecinde bazılarımız 3 aya yakın bir zaman boyunca hareketsiz kaldık. Oysa bağışıklık sistemini güçlendirmek için hareketli bir yaşam sürmek gerekiyor. Yeni normalde yaz tatili yaparken düzenli olarak çocuğunuzla beraber spor yapın. Yüzün, yürüyüşe çıkın, bisiklete binin.

Kırmızı ve Mor Meyveler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Tatil sırasında dengeli beslenmeye özen gösterin.  Çocuğunuzun günlük beslenmesinde antioksidan özellikleri olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren kiraz, üzüm, böğürtlen, karadut, erik gibi kırmızı ve mor renkli mevsim meyvelerine yer verin. Fast food tarzı gıdalarla, hamur işleriyle beslenmesine izin vermeyin.  Öğün atlamaktan, tek tip beslenmekten kaçının.

Çocuğunuzun Yeterince Su İçtiğinden Emin Olun

Çocuğunuza su içirmek için “Susadım” demesini beklemeyin. Onu sıcağın ve hava değişiminin olumsuz etkilerinden korumak için gün içinde bolca su içmesini sağlayın.

Uyku Düzeni Tatilde De Devam Etmeli

Uyku döngüsünün bozulması bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Bu yüzden tatil sırasında çocuğunuzun her zamankinden çok geç yatıp kalkmamsına dikkat edin. Uyku düzeni konusunda evde olduğu gibi titiz davranın.

(Tavsiyeler: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Köşeli Şahin)

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız